Member login

Username
Password

» Lost your Password?HEALTH: Het omslagpunt

De afgelopen jaren hebben voeding en sport een grote rol in mijn leven gespeeld en eigenlijk doen ze dat nog. Toch is er de afgelopen tijd iets veranderd. Lees gauw verder hoe dit kwam!

Vanaf jongs af aan ben ik altijd een stevige meid geweest. Ik was altijd onzeker over mijn lichaam en was daardoor ook gewoon niet altijd happy. Op de middelbare school werd ik hier echt onzeker over. Ik wilde veranderen. Maar hoe?

Intensief sporten en gezond eten brachten mij een hoop. Ik verloor flink wat kilo’s en voelde mij steeds zelfverzekerder. Ik leerde steeds meer over gezonde voeding en ben mij hier ook in gaan verdiepen, door het volgen van een studie. Ik begon met het tellen van mijn calorieën en later ook met het tellen van mijn macro’s. Ik voerde alles wat ik at of dronk in, in een app. Ik wist zelfs een hoop voedingswaardes uit mijn hoofd. Ik heb periodes gehad waarbij ik 1200 calorieën at en daarnaast 6 keer per week sportte. Niet echt gezond natuurlijk, maar ik moest wel. Ik had tenslotte een doel.

Feestdagen, etentjes en uitstapjes vond ik lastig, want ik had nu niet de controle over mijn voeding. Ik wist niet precies hoeveel calorieën een maaltijd bevatte, hoeveel olie er was gebruikt, hoeveel ik nog mocht eten. Mijn ouders waren altijd bang dat voeding een obsessie zou worden, wat ik natuurlijk enorm tegensprak. Hallo, ik volg een opleiding… Ik weet heus wel wat gezond is. Maar ondertussen paste zelfs een banaan niet meer in mijn voedingsschema, vanwege de koolhydraten. Ik kwam op een punt waarop ik iedereen de theorie betreft voeding vertelde, maar voor mezelf andere regels hanteerde.

Afgelopen week, was ik een week op vakantie. Een weekje surfen, dus aan lichaamsbeweging kwam ik wel. Ik had netjes mijn eiwitshakes, eiwitrepen, vitaminepillen en andere producten meegenomen, want ook op vakantie ging ik voor een gezonde levensstijl. Gelukkig liep het even anders.
Op deze vakantie besefte ik mij dat het ook goed is om gewoon te genieten van het leven. Dat het ook oké is om niet altijd alles perfect te willen doen. Wat was het een heerlijke week. Ik heb genoten van de mensen om mij heen, de vrijheid in mijn hoofd en de rust in mijn lichaam. Wat was het fijn om gewoon even te leven.

Na de vakantie heb ik het gezond eten wel weer opgepakt, maar wel op een andere manier. Ik doe het nu op gevoel. Even niet tellen wat ik eet, maar luisteren naar mijn lichaam. Heb ik honger dan neem ik iets te eten, heb ik geen trek dan eet ik lekker niets. Een banaan, ja die ik eet ik nu ook gewoon. Met een beetje gezond verstand weet je heus wel wat je wel en niet kan eten.

Geniet van het leven lieve lezers!

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .