Member login

Username
Password

» Lost your Password?HEALTH: Hoe blijf je in shape tijdens de zomervakantie?

De zomervakantie staat weer voor de deur of is misschien al voor velen begonnen! Persoonlijk vind ik de zomervakantie de leukste periode van het jaar, gevolgd door de Kerstvakantie. Daarnaast staan vakanties meestal in het teken van gezelligheid, lekker eten en drinken. Natuurlijk is dit allemaal super leuk en lekker, maar hoe zorg jij ervoor dat je in shape blijft tijdens de zomervakantie en tegelijkertijd toch geniet zonder te streng te zijn voor jezelf?

Er zijn verschillende manieren om in shape te blijven tijdens jouw zomervakantie! Ga je naar het buitenland op vakantie of blijf je in Nederland? Zowel in beide gevallen kun je letten op je gezondheid, ongeacht waar je je op dat moment bevindt. Of je nu houdt van een luie vakantie aan het strand of juist van een actieve vakantie, er zijn verschillende manieren om in conditie te blijven. Hieronder deel ik graag mijn persoonlijke tips met jullie. Hopelijk halen jullie er wat inspiratie uit voor jullie eigen vakanties!

Verken alles lopend!

Iedere keer weer als ik op vakantie ga loop ik ontzettend veel. Bovendien houd ik heel erg van wandelen en om verschillende redenen. Ten eerste zie ik tijdens het wandelen veel meer van de omgeving waardoor ik er ook meer van geniet, ten tweede ben ik actief bezig zonder per se te sporten en ten derde is het uiteraard gratis! Trek goede, comfortabele schoenen aan en you’re ready to go!

Huur een fiets!

Wandelen door een stad waar je nog nooit bent geweest is heerlijk! Toch is fietsen ook een hele leuke activiteit dat op zich niet heel zwaar is (tenzij je bergen op en af moet!). Zo kun je op de fiets leuke tussenstops maken en tegelijkertijd op een rustige manier de bezienswaardigheden afgaan. Een fiets huren hoeft ook helemaal niet duur te zijn!

Kies voor onbewerkt, plantaardig eten!

Vermijd op vakantie zoveel mogelijk bewerkt en gefrituurd eten. Tuurlijk is het niet erg als je dit heel af en toe eet, van je vakantie wil je natuurlijk ook genieten. Aan de andere kant is het dagelijks consumeren van deze producten niet bepaald goed voor je lijf en gezondheid. Kies liever voor zoveel mogelijk onbewerkt en het liefste ook plantaardig eten. Daarnaast vult het vaak goed, krijg je er meer energie van en heb je bijvoorbeeld geen last van een opgeblazen buik! Hoe meer natuurlijk eten je binnenkrijgt hoe beter jij je ook voelt en des te leuker je vakantie is! Zo kun je op vakantie vaak wel versgeperste sapjes vinden, smoothies, fruitsalades en gezonde eettentjes.

Voorbereiding is dé sleutel tot succes!

Voordat ik op vakantie ga doe ik altijd wat research naar de plek waar ik naartoe ga. Wat voor eettentjes zijn er, wat is populair, maar waar ik voornamelijk op zoek naar ben zijn de gezonde (veganistische) eetplekjes. Ik check dus altijd van tevoren waar deze zich bevinden en schrijf er voor mezelf een paar op. Altijd handig om te weten waar je die lekkere smoothie bowl kunt scoren of heerlijke salade.

Drink je water op!

Ja, ja, ik zeg het toch maar even. Water heb je nodig om te hydrateren en om je weer fit te voelen! Een tekort aan water leidt tot hoofdpijn, vermoeidheid en vreetbuien. Vooral als je naar een warme bestemming gaat, is het van belang dat je twee keer zoveel drinkt dan normaal. Daarnaast kun je water altijd wel een lekker smaakje geven door er schijfjes citroen en munt in te gooien. Bovendien kun je water met een natuurlijk smaakje ook soms vinden in supermarkten. Heel lekker en verfrissend!

Maak je eigen eten!

Ik weet ‘t, op vakantie wil je er eigenlijk niet aan denken. Toch is het vaak verstandig om dit wel te doen, want het is nou eenmaal gezonder en dus beter voor je. Zo ben ik op vakantie een paar keer in een Airbnb verbleven waar ik dagelijks een ontbijtje voor mezelf heb klaargemaakt. De dag van tevoren koop je wat ingrediënten in de supermarkt en dit bereid je de volgende ochtend voor. Het hoeft helemaal niet ingewikkeld en lang te duren! Havermout heb je bijvoorbeeld binnen vijf minuutjes gemaakt. Daarnaast kun je ook kiezen voor een chiapudding die je de avond van tevoren ook in no-time klaar hebt staan. Gooi er wat fruit en nootjes doorheen en klaar ben je! Je bespaart op deze manier niet alleen geld, maar maakt het ook veel gezonder en verantwoord voor jezelf.

Eet een tussendoortje!

Zorg ervoor dat je altijd een gezond tussendoortje op zak hebt. Dit kan bijvoorbeeld een energiereep zijn van dadel, fruit, nootjes of gedroogd fruit(chips). Zo voorkom je dat je last krijgt van vreetbuien, wat meestal weer leidt tot ongezonde tussendoortjes.

Natuurlijk mag jij zoveel mogelijk genieten van je vakantie en dus ook gewoon genieten van die ene zak friet, ijs of chocoladetaart. Een vakantie is niet voor niets een vakantie. Trakteer jezelf, geniet, maar des te gezonder en actiever je op vakantie bent des te beter jij je in je vel voelt! Dit alles maakt je vakantie vele malen leuker en wie wilt dat nou niet?

Hi! Mijn naam is Laura D'Agata en ik ben 23 jaar. Sinds de zomervakantie van 2017 ben ik 100% plantaardig gaan eten en dit bevalt mij tot nu toe prima! Ik ben al jaren bezig met en geïnteresseerd in voeding en dat is de laatste jaren alleen maar toegenomen. In mijn vrije tijd sport ik graag en probeer ik zo gezond en gevarieerd mogelijk te eten. Daarnaast ben ik sinds vorig jaar gestart met mijn eigen blog ''The Fit and Green Diary'' en hier plaats ik zo'n twee keer per week wat leuks op wat betreft vegan recepten, sport en leuke vegan hotspots. Mijn ideale baan? Reizen voor mijn werk, verschillende landen bezoeken en mij in die landen verdiepen in de plantaardige levensstijl en hier uiteraard artikels over schrijven!

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .