Member login

Username
Password

» Lost your Password?HEALTH: Hoe kom je van droge ogen af? Lees hier mijn ervaring!

De mensen die mij kennen weten dat ik vanaf kleins af aan een bril draag. Ik ben begonnen met een super cute rond brilletje met allemaal kleurtjes, die binnen een mum van tijd scheef op mijn hoofd stond omdat ik weer eens niet oplette. Vroeger had ik plus glazen, en kon ik niet goed zien van dichtbij. Naarmate ik ouder werd, werd mijn zicht steeds beter en rond mijn twaalfde heb ik een kleine 2 jaar goede ogen gehad. Toen mijn zicht weer slechter begon te worden en bleek dat ik een bril voor veraf nodig had ben ik gaan nadenken over lenzen, maar mijn ogen zijn niet altijd even blij geweest met lenzen. Hoe houd ik mijn ogen gezond? Lees dan snel verder.

De overgang van een bril naar lenzen is niet zo heel erg lastig. Het enige waar je ontzettend goed rekening mee moet houden is dat er een heel andere verzorging bij komt kijken. Je bril poets je 1 keer per dag goed op en voila, klaar is kees. Maar bij lenzen is dat niet het geval. Het is van essentieel belang dat je je lenzen zowel in de ochtend als in de avond schoonmaakt. Ze zitten tenslotte op je ogen en als je vieze lenzen zou dragen kun je daarmee allerlei bacteriën overbrengen van je lens naar oog.

Lenzen maak je niet schoon met water, maar met een daarvoor bestemde vloeistof die er werkelijk in vele soorten zijn. Niet alle ogen zijn hetzelfde. Toen ik net lenzen had, had ik bijvoorbeeld vaak last van eiwitvorming op de randjes van mijn lenzen, wat pijnlijk is bij het dragen. Het voelt als schuring in de ogen en de ogen tranen echt nonstop.

De afgelopen 3 jaar ben ik weer brildragend geweest met af en toe een dagje lenzen tussendoor, maar mijn ogen waren weer dusdanig aan het veranderen dat ik niet meer lekker zag met de lenzen die ik droeg en de bril die ik vaak ophad. Uiteindelijk heb ik er weer voor gekozen om dagelijks lenzen te gaan dragen. Zo kwam ik er achter dat ik behoorlijk droge ogen krijg als ik mijn lenzen een tijdje in heb. Mijn ogen tranen weinig. En het is heel belangrijk dat de ogen vochtig blijven, want zo reinig je je ogen zonder dat je het weet. Er ontstaan sneller ontstekingen als dit niet het geval is. Gelukkig zijn er verschillende soorten vloeistoffen die je kunt gebruiken om van je droge ogen af te komen, waaronder de Optifree puremoist lenzenvloeistof die heel erg fijn is.

Nu geef ik je graag nog wat handige tips om droge ogen te voorkomen:

  • probeer regelmatig te knipperen tijdens het tv kijken of als je op de computer zit.
  • Drink voldoende water. 1.5-2 liter op een dag.
  • Draag een zonnebril bij fel zonlicht.
  • Neem visoliepillen met een hoog gehalte aan omega 3.
  • Zorg dat de luchtvochtigheid in je omgeving hoog genoeg is.
  • Neem eventueel extra vitamine A in. Dit zorgt ervoor dat de celmembranen van het bindvlies en het netvlies stabiliseert.

Dragen jullie lenzen? en hoe ervaren jullie het draagcomfort van de lenzen?

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .