Member login

Username
Password

» Lost your Password?HEALTH: Hoe kun je verantwoord detoxen?

Helaas hoor je veel tegenstrijdige dingen als het om verantwoord detoxen gaat. De één zegt dat je lichaam zichzelf kan schoonhouden en de ander kiest bewust voor het detoxen omdat het energie geeft en je lichaam wat rust geeft. Na inmiddels 2 detox vakanties kan ik beamen dat ik grote voorstander ben van het detoxen, maar dan 1 keer per jaar grondig en niet vaker. Graag deel ik mijn handige tips met jou!

Goede voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk, daarom is het belangrijk om alvast te minderen/stoppen met koffie, suikers en koolhydraten. Het is ook mogelijk om een goede start te maken met de juiste suppletie om verantwoord te detoxen.

Ontgiften

Je lichaam kan bij het ontgiften last krijgen van hoofdpijn, duizeligheid en een licht grieperig gevoel geven. Drink daarom altijd voldoende water en blijf in (lichte) beweging. Tijdens een detox retreat heb je vaak te maken met een extra ontgiftingsproces als je gebruik maakt van magnesiumcitraat of Senna thee (beide laxerend en ontgiftend) en daarom is het goed om te luisteren naar je eigen lichaam en wat wel en niet handig is om te doen.

Alleen juices yay of nay?

Ik vind alleen juices prima als het niet meer dan 3 dagen is. Het is namelijk vrij heftig om ernaast niets te nuttigen en zeker als je beginner bent dan is het handig om goed naar je lichaam te luisteren.

Vloeibaar werkt het beste

Zelf heb ik ervaren dat vloeibaar alsin juices, soepen, gepureerde ontbijtjes het beste werkt. Als je alleen vloeibaar eet en drinkt, hebben je darmen meer rust en reinig je je lichaam het beste. Op detox vakantie in Portugal heb ik er licht bij gegeten (wat met de hoge temperatuur wel fijn was), maar mijn lichaam vond dit toch iets minder prettig.

Bouw langzaam weer op

Het is belangrijk om na de detox weer rustig op te bouwen met normale voeding. Ga dus niet gelijk enorm veel of verkeerd eten, dat is zonde en hiermee is de detox bijna voor niets geweest. Kleine stapjes en veel groenten blijven eten is een boost voor je gezondheid!

Heb jij weleens een detox gedaan? En hoe is dat bevallen?

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .