Member login

Username
Password

» Lost your Password?Houd je hersenen fit met Möller's Omega 3

HEALTH: Houd je hersenen fit met Möller’s Omega 3

We weten al heel lang dat het stimuleren van kennis in de vorm van spelletjes,  puzzels en quizzen ervoor zorgen dat je hersenen aan het werk blijven. Dit kan natuurlijk ook via boeken, computerkennis of andere mogelijkheden om dingen te blijven herhalen en uitbreiden van kennis in de hersenen. Maar wist je ook dat omega-3 een grote rol speelt in de gezondheid van je hersenen? Natuurlijk eten we allemaal weleens vis, avocado of noten, maar om voldoende omega-3 binnen te krijgen is een supplement als Möller’s Omega 3 echt een uitkomst! Waarom het handig is om deze aanvullend in te nemen lees je in onderstaand artikel!

Wat is Omega-3 precies?

Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn alfa-linoleenzuur (ALA) en de visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). Omega 3-vetzuren beschermen tegen hart- en vaatziekten en kunnen soms niet voldoende worden opgenomen uit gezonde voeding. ALA zit in plantaardige oliën, vooral in lijnzaadolie. Verder zit het een beetje in vlees en groene bladgroente. EPA en DHA zitten vooral in vis en in schaal- en schelpdieren.

Goed voor de hersenen

Als we worden geboren zijn onze hersenen nog volop in ontwikkeling. Dit gebeurt zelfs tot het 25e levensjaar en daarna gaan ieder jaar onze hersenen een stukje achteruit. Onze hersenen hebben goede bouwstenen nodig om optimaal te kunnen functioneren. Aangezien wij zelf niet voldoende gezonde vetten (omega 3) binnenkrijgen uit gezond voedsel is het verstandig om een omega-3 supplement in te nemen. Het liefst zo puur en onbewerkt mogelijk zoals bij Möller’s omega-3 uit een glazen fles. Ondanks dat er veel onderzoek wordt gedaan of we met voeding alleen voldoende gezonde vetzuren binnenkrijgen, is het fijn om op deze manier je hersenen toch een beetje op weg te helpen.

Bouwstoffen en onderhoud

Tot ons 25e levensjaar hebben we voldoende bouwstoffen, oftewel omega-3 nodig om de hersenen te laten ontwikkelen en groeien. Daarna hebben we ze zeker ook nog nodig, maar nu om je hersenen te onderhouden en ervoor te zorgen dat deze niet snel achteruitgaan. Er wordt zelfs gezegd dat het zou kunnen beschermen bij Alzheimer en dementie.

Cognitief vermogen

Een goede hersenfunctie is essentieel voor je dagelijkse functioneren. Het is wetenschappelijk bewezen dat inname van voldoende omega-3 een positieve invloed heeft op je cognitief vermogen. Ons cognitief vermogen is het vermogen om te kunnen nadenken, om dingen te onthouden en ook weer op te halen uit ons geheugen. Cognitieve functies zijn alle processen die betrokken zijn bij het opnemen en verwerken van informatie.

Niet slimmer, maar Omega-3 gaat wel veroudering tegen

Helaas kunnen we niet slimmer worden door het gebruik van omega-3. Ieder mens heeft een verschillend geheugen en maar 70 tot 80% wordt gebruikt. Voeding heeft een grote invloed op de opbouw en het functioneren van de hersenen. Wel kunnen we zeggen dat er dergelijke wetenschappelijke aanwijzingen zijn dat omega-3 vetzuren veroudering van de hersenen kunnen tegengaan.

Hoeveel omega-3 moeten we nu innemen?

De Gezondheidsraad adviseert volwassenen om dagelijks een hoeveelheid van 450 milligram Omega 3 vetzuren (DHA en EPA) te consumeren. Het advies voor dagelijkse inname van ALA is 3 gram voor mannen en 2 gram voor vrouwen. De omzetting van ALA naar DHA en EPA is gering. Het is dus belangrijk om niet alleen op de totale hoeveelheid omega-3-vetzuren te letten, maar vooral op de hoeveelheid EPA en DHA.

Waarom is Möller‘s Omega-3 zo goed?

Möller’s Omega-3 is uitzonderlijk rijk aan omega-3 vetzuren, maar liefst 1.000 mg DHA en EPA per lepel. Daarnaast bevat het tevens voldoende vitamine D en is het heel makkelijk in te nemen, door de vloeibare vorm. Het is een natuurlijk supplement zonder rare toevoegingen. Vitamine A & D zijn van nature aanwezig in tegenstelling tot veel andere capsules van visolie. Het is voor jong en oud makkelijk te gebruiken en een goede ondersteuning voor de gezondheid. Daarnaast is het MSC-gecertificeerde visolie. Het is verkrijgbaar in 3 verschillende smaken; naturel, citroen en tutti frutti smaak. De laatste is voor kinderen de beste optie en er wordt alleen gebruik gemaakt van een natuurlijk aroma, er zijn dus geen suikers en zoetstoffen toegevoegd.

Wat doe jij om je hersenen fit te houden?

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .