` HEALTH: Intermittent Fasting - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?HEALTH: Intermittent Fasting

Ik hoorde voor het eerst over Intermittent Fasting, ofwel vasten met tussenposen, in januari van dit jaar. Ik had toen nog geen idee wat het precies was en of het bij mij zou passen. Voor het eerst hoorde ik ervan op Instagram bij Eefsfood. Toen ben ik groepen op Facebook gaan volgen om er meer over te weten te komen. Ik doe namelijk niet zomaar iets, maar verdiep me er eerst zoveel mogelijk in, voordat ik besluit of ik het ga uitproberen of niet.

Tijdens mijn speurtocht kwam ik erachter de je verschillende vormen van Intermittent Fasting (hierna IF genoemd) hebt. Ik koos voor de vorm dat je gedurende 8 uur lang eet, en dan 16 uur vast. Ik at dan tussen 11 uur ’s morgens en 7 uur ’s avonds en daarna dronk ik alleen nog water of kruidenthee. In de ochtend dronk ik een kop koffie (of 2) en water. Het idee is dat je niets toevoegt aan water, thee of koffie omdat dan je spijsvertering op gang komt en de vast is gebroken.

Begin februari was er een vijfdaagse challenge over IF op Facebook en ik besloot me aan te melden. Na de vijf dagen besloot ik ook het programma van een maand te volgen met alle informatie erbij. Ik had het idee dat mijn hormonen een beetje raar begonnen te doen omdat ik soms ineens bloedingen had terwijl ik niet ongesteld moest worden. Ik begreep wel dat IF niet voor iedereen is weggelegd, dus besloot om weer op normale tijden te eten. In die maand tijd was ik bijna niets afgevallen (bleef de laatste drie weken stilstaan) maar had wel het idee dat ik het merkte in mijn kleding.

Ik vond het wel heel erg prettig om te doen, omdat ik in de ochtend niet meer zo bezig was met mijn eetmoment. Zodra onze jongens een boterham zaten te eten, dronk ik lekker een bakje koffie. Nog regelmatig doe ik een (of meer) dagen per week aan IF. Ik doe dit omdat ik het nog steeds als prettig ervaar. Dit varieert dan wel van een vast van 14 uur tot een vast van 16 uur.

Dit maakt helaas niets uit voor mijn gewicht, maar dat geeft niet. Het geeft mij rust in de ochtend om niet te moeten eten. De bloedingen hadden waarschijnlijk ook niets met IF te maken, want of ik het nu wel of niet doe, die zijn er toch. Dus op naar de huisarts om daar maar eens achter te komen.

Ben jij geen ontbijt-type en wordt altijd gezegd dat het slecht voor je is? Dat hoeft niet zo te zijn. Waar je dan wel op moet letten is of je dan niet later in de middag gaat ‘inhalen’, ofwel snaaien. Als je geen behoefte hebt aan snaaien, dan kan IF best bij je passen.

Er zijn meerdere groepen op FB waar je aan kunt melden en waar veel vragen beantwoord worden omtrent IF.

Post a Comment