Member login

Username
Password

» Lost your Password?HEALTH: Isabelle deelt haar goede voornemens

Het einde van het jaar komt in zicht. En met het eindelijk van het jaar in zicht begint iedereen weer vooruit te kijken naar het nieuwe jaar. We kijken allemaal uit naar een frisse start. Nieuwe ronde nieuwe kansen. Het voorafgaande jaar spelen we in ons hoofd af en kijken naar de positieve dingen en de zaken die wat minder goed zijn gegaan. We maken nieuwe plannen en afspraken met onszelf en kunnen niet wachten tot de donker wintermaanden plaatsmaken voor de wat langere voorjaarsmaanden. Goede voornemens horen hier ook ieder jaar bij. Al ben ik niet echt een goede voornemens type, toch heb ik bepaalde dingen waar ik naar wil streven; lees je mee?

We gaan altijd massaal aan de goede voornemens tijdens de start van het nieuwe jaar. Ik vind goede voornemens altijd een beetje tricky. Goede voornemens kunnen je namelijk teleurstellen als het niet gaat zoals je had gehoopt, of omdat de goede voornemens niet zijn voor te houden. Daarom kies ik er liever  voor om naar iets te streven. Dan leg je jezelf veel minder druk op. Er zijn wel wat dingen waar ik mijn best voor zou willen doen in 2019 en vind het dan ook leuk om dit met jullie te delen:

  • Ik zou graag meer energie krijgen. Mijn energielevel van voor mijn burn-out een jaar geleden is nooit meer helemaal teruggekomen. Maar ik merk dat ik vaak moe en onrustig ben. Dus ik streef naar een betere nachtrust van 7 a 8 uur ipv 5 a 6 uur (en soms maar 4 uur). Vaker vroeg naar bed zodat ik overdag fit en happy ben.
  • Mijn streven is om echt weer routine op te pakken qua sporten. De afgelopen weken was ik begonnen maar door drukte rondom werk is het er weer bij in geschoten. Wat 100% geen excuus is. Mijn streven is dan ook om 2 x per week naar de sportschool te gaan en het echt weer als een routine te gaan zien.
  • Dit jaar hoop ik eindelijk een keer ingeloot te worden voor de Nijmeegse vierdaagse. 2 jaar op rij zat ik er niet bij. Maar 3 keer is scheepsrecht toch? Ik hou van wandelen, ik hou van het groepsgevoel en de verbondenheid. Ik kan niet wachten om 4 dagen lang alleen te lopen, en toch niet alleen te zijn. Duimen jullie voor mij mee?
  • Begin dit jaar heb ik mijn auto weggedaan omdat hij niet door de keuring kwam. Ik heb mezelf een jaar gegeven om uit te testen hoe het is zonder auto. En ik kan je zeggen, ik mis hem totaal niet meer. Ik doe veel te voet en op de fiets. Maar ik merk dat ik de laatste tijd weer wat vaker mijn scooter pak die ik sinds juli voor de deur heb staan. Dus hoppakee, weer meer op de fiets, dat zal mij goed doen. Mocht ik nog nieuwe accessoires nodig hebben om mijn fiets gear op te pimpen kan ik altijd terecht bij Mantel.com
  • En last but not least, ik zou graag weer wat meer regelmaat in mijn voedingspatroon willen zien. Ben het afgelopen jaar niet consequent genoeg geweest wat geresulteerd heeft in een paar extra kilootjes waar ik niet blij mee ben. Ik wil in mijn beste vorm en vol energie de reis naar Canada en New York maken in april/mei, en daarbij is voeding voor mij de key to succes!

De doelen die ik stel zijn haalbaar, en niet onrealistisch. Ik denk dat het daar bij veel mensen misgaat als het aankomt op “goede voornemens”. Iemand die in geen tijden heeft gesport en dan als goed doel stelt dat ze 5 à 6 dagen in de week een workout willen pakken maken het zichzelf heel erg lastig. Hetzelfde geld voor voeding. Ik wil mezelf niets ontzeggen, en vind het dan ook eng als iemand van het ene uiterste naar het andere uiterste schiet. Houd balans, daar draait het echt om!

Buiten dit om laat ik het jaar komen zoals het komt. Niets staat vast, alles is tijdelijk en kan in een split second veranderen. We leven nu, en laten we het leven wat er nu is omarmen en er het aller aller beste van maken.

Hebben jullie nog mooie doelen voor 2019?

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .