Member login

Username
Password

» Lost your Password?HEALTH: Jouw cyclus staat ook in verbinding met de herfstperiode

Het is herfst. Het is alweer oktober. Ja, alweer, omdat de tijd voorbij vliegt. Zo zit je heerlijk op een terras in het zonnetje en beland je ineens in de Indian Summer. Het signaal dat de herfst echt is begonnen. Ik hou van de herfst. Warme vesten mogen weer aan, mijn gave okergele regenjas gaat standaard mee in de tas of heb ik aan.

De herfst is echt het seizoen om naar binnen te keren. Naar binnen bij jezelf. Bedenk eens bij jezelf, wat ging er goed de afgelopen maanden, waar had je plezier in, wat zou je anders willen doen?

Onze cyclus kent ook het herfst seizoen. Huh, denk je misschien?

Heel makkelijk. Onze menstruatiecyclus, onze cyclus is natuurlijk, het is bijzonder. De cyclus is één met ons vrouwzijn, ons gedrag en hoe we in het leven staan. Dat geldt ook voor de seizoenen, dat is de beweging van de natuur. En dat zit ook in ons.

Kijk eens of je dit herkent?

Een of twee weken voordat je weer ongesteld wordt, hoe voel jij je? Energiek, enthousiast, outgoing, zo fit als een hoentje? Of voel je je meer zo: je bent liever vaker alleen, je bent bewuster wat er om je heen gebeurt, doe-de-dop-op-de-tandpasta of de-sokken-mogen-in-de-wasmand. Je ziet meer en je bent gevoeliger in de periode voor je menstruatie, denk maar aan dat ene reclamefilmpje, nu springen de tranen in je ogen.

Wat herken jij aan jezelf in de periode vóór je menstruatie?

Hormoon coach en voedingsdeskundige Saskia van Ommen laat vrouwen de positieve impact van hun cyclus en de werking van hormonen ontdekken. Dit zorgt voor vrijheid, plezier en groei in hun leven en business. Zij heeft een eigen praktijk in Deventer waar ze je laat zien hoe jij je hormonen weer happy kunt maken door middel van voeding, beweging en ontspanning. Nieuwsgierig? Neem dan een kijkje op www.saskiavanommen.nl, waar je artikelen kunt lezen, oefeningen en heerlijke, gezonde recepten kunt vinden! Wil je meer? Lees dan eens haar boek: ‘Hoe overleef ik mijn menstruatie? – gespreksstof voor aan de keukentafel’

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .