` HEALTH: Judith was 42 jaar en al in de overgang, lees hier haar verhaal! - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?HEALTH: Judith was 42 jaar en al in de overgang, lees hier haar verhaal!

Die zag ik even niet aankomen…. Ik had mijn leven lekker op orde. Ik was achterin de dertig en had net een periode achter de rug waarin ik mij afvroeg wat ik nu werkelijk wilde met mijn leven. Ik was gestopt met mijn baan in het bedrijfsleven en ik had besloten om mijn leven om te gooien en was begonnen met de studie tot Natuurgeneeskundig therapeut. Ik kwam erachter dat ik het heerlijk vond om weer te studeren en was wel klaar voor een nieuwe uitdaging. Die vond ik bij een orthomoleculaire kliniek en de combi was top! Ook op het thuisfront was het rustig. Mijn huwelijk was stabiel en mijn dochters waren inmiddels tieners en ook daar kreeg ik meer ruimte. Niets meer aan doen zou je zeggen….. Lees gauw verder!

Het begon ermee dat ik merkte dat mijn cyclus onregelmatig werd. Ik was dat totaal niet gewend. Na de geboorte van mijn dochters had ik er bewust voor gekozen om niet meer aan de anticonceptiepil te gaan en mijn cyclus was heel regelmatig. Ik kon er bij wijze van spreken de klok op gelijk zetten. En dat was ineens afgelopen. Regelmatig was ik zover over tijd dat ik snel bij de drogist een zwangerschapstest kocht om te checken of ik toch niet toevallig zwanger was. Ik moest er eerlijk gezegd niet aan denken….. Net meer rust en ruimte en dan nog een nieuw kleintje.. Maar telkens bleek het vals alarm… Dat waren de eerste signalen…..

Ik begon steeds meer klachten te ervaren. De heftigheid van mijn menstruatie veranderde, ik kreeg een hogere bloeddruk, hartkloppingen en ik had een kort lontje. Ik had ook meer behoefte aan tijd voor mezelf. Daar waar ik vroeger altijd voor anderen en mijn gezin klaarstond, vroeg ik me soms af wanneer er nu een voor mij werd gezorgd. ’s Nachts sliep ik goed, maar ik dreef uit mijn bed. Nu ben ik al niet zo kouwelijk aangelegd, maar meermalen per nacht schopte ik de dekens af. Al met al vond ik het best vermoeiend.

Dat was ook de tijd dat ik begon na te denken over de vrouw in de overgang. Ik was inmiddels voor mezelf begonnen en zag veel vrouwen van boven de 40 in mijn praktijk en zag dat zij ook struggleden met deze transitieperiode. Want dat is het, het is de periode van vruchtbaar naar onvruchtbaar, de periode van jonge vrouw naar wijze vrouw en dat vinden veel vrouwen lastig en hebben daar moeite mee.

Alles gaat op de schop, jouw hormonen zoeken een nieuwe balans en daar kun je veel klachten van ervaren. Opvliegers, slecht slapen, nachtzweten, droge slijmvliezen, een kort lontje, wisselende stemmingen, artrose, kilo’s aankomen, haargroei op plaatsen waar je het niet wilt… noem maar op! 

Ook heeft de overgang veel invloed op jouw brein! Je realiseert je dat je leven over de helft is, dat het jonge er wel af is. Je laat de revue passeren wat je tot nu toe met je leven hebt gedaan en wat wil je nog doen. Je kijkt kritisch wat je belangrijk vindt in het leven. En ook heel vaak komen issues die nog niet voldoende verwerkt zijn weer naar boven drijven om opnieuw aandacht te krijgen.

Ikzelf had op mijn 42e mijn laatste menstruatie… ik moet zeggen die heb ik nooit meer gemist 😉

Maar de overige klachten (ik kwam ook nog kilo’s aan) konden me gestolen worden. Ik was er in mijn praktijk al achter gekomen dat je de klachten met supplementen en het veranderen van je leefstijl heel goed kunt beïnvloeden en daaruit heb ik samen met andere professionals Menokuur ontwikkeld. Een natuurlijke 24-daagse kuur waarmee overgangsklachten verminderen of verdwijnen, je je lichaam reset, je voedingspatroon op een eenvoudige en pure manier aanpakt en een start maakt met een nieuwe leefstijl als een sprankelende en fijne jij.

Als je de overgang op een positieve manier gebruikt, dan is het de periode bij uitstek om nog dichter bij jezelf te komen en de beste versie te worden van jezelf.

Ikzelf ben helemaal happy, voel me weer fit, vitaal en energiek, stralend en sprankelend mezelf…… en dat gun ik jou ook!

Meer weten? Menokuur.com

——————————–

Mijn naam is Judith Bussink, 51 jaar, getrouwd, twee dochters van 20 en 22 jaar. Natuurgeneeskundig en life science therapeut, daarnaast hypnotherapeut en ik heb me sinds 25 jaar bezig gehouden met allerlei methodieken die zowel regulier en alternatief zijn. Ook ben ik zeer geïnteresseerd in het ontstaan en doorbreken van patronen en verder in alles wat de mens beweegt. Ik houd van een laagdrempelige en humorvolle benadering en ben open en spontaan. In mijn praktijk leg ik altijd de link tussen klachten, voeding en patronen.

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Comments: 2

  • reply

    Anouk

    31 mei 2019

    Wat een goed verhaal, Judith. Helemaal te begrijpen waarom jij nu doet wat je doet.

Post a Comment