Member login

Username
Password

» Lost your Password?HEALTH: Kickstart jouw dag met deze 10 ochtendrituelen

Voordat de wekker gaat spring je uit bed of wordt je al gewekt door je kids. Je wast jezelf en kleed jezelf aan en dan je kinderen, dan snel even ontbijten en hup door naar school, werk en veel koffie…pfff herkenbaar? Voor veel drukke (carierre) vrouwen en mama’s is het de orde van de dag en zie dan maar eens rustig wakker te worden, tijd voor jezelf te nemen, rustig te ontbijten en je kids te verzorgen. Niet haalbaar? Kies voor jezelf en ga dit jaar eens een vast ochtendritueel maken en wedden dat je voortaan heel blij en rustig de dag begint?

Vroeg wakker worden is het nieuwe uitslapen
Houd jij ook van laat naar bed gaan en dan liefst heel lang uitslapen? Niet supergoed voor je humeur en zeker niet voor de rest van de dag en jouw gezondheid. Kies daarom eens om minimaal 7 uur te slapen en vroeg uit je bed te gaan en houd dit eens 2 weken vol. Wedden dat je je veel energieker, fitter en gezonder voelt dan daarvoor!

Positieve gedachten en mediteren is een must
Neem 5 min (mag natuurlijk meer zijn!) de tijd om even de dag door te nemen, positief de dag te beginnen en te mediteren in het hier en nu. Mocht je dit lastig vinden, dan bestaan er heel handige apps om jou beter te laten ontspannen. Geen excuses meer! 😉

Maak je bed op
Niets is fijner dan alles op orde hebben en in de avond weer fris je bed in duiken. Leg je dekbed half open en recht neer en doe lekker het raam open!

Visualiseer jouw perfecte dag
Visualiseer jouw perfecte dag en spreek je dankbaarheid voor een nieuw dag uit. Dit zorg voor een positief gevoel en een fijne dag. Maak van elke dag een feestje, want je weet nooit wanneer je laatste dag komt.

Doe als eerste het belangrijkste ding op jouw to-do-list
We hebben het allemaal druk en willen het liefst zo veel mogelijk doen op een dag. Maar je kunt niet alles en daarom is prioriteiten stellen heel belangrijk. Maak daarom een handige to-do-list en ga de dag beginnen met het eerste wat bovenaan de lijst staat. Doe dit voordat je op social media gaat zitten of andere dingen die ertussen glippen, blijf bij jouw nummer 1 prioriteit en zo is aan het einde van de week heel jouw lijst afgewerkt.

Eet een energierijk ontbijt
Ga bijvoorbeeld voor een goed vullend havermout ontbijtje of kies voor een heerlijke smoothiebowl, ook gezonde pannenkoekjes zijn hier favoriet!

Start met een workout voordat je in de gaten hebt dat je aan het sporten bent 😉
Start de dag met een yoga workout, ga heerlijk een stuk hardlopen buiten of laat zien hoe sterk je bent tijdens een krachttraining thuis of in de sportschool. Je zult zien dat je erna weer nieuwe energie hebt om de dag te starten en je zit later op de dag niet tegen het moment aan te hikken dat je nog moet sporten.

Maak contact met iemand die je lief hebt en geef eventueel een knuffel
Je kunt de dag niet gelukkiger beginnen dan met een knuffel. Zo’n knuffel geeft jouw een gelukshormoon waardoor de rest van de dag niet meer stuk kan. Lees er hier alles over!

Plan alles zoveel mogelijk en zo ver mogelijk vooruit om stress te voorkomen
Stress is bijna niet meer weg te denken uit ons leven, maar om te veel stress te voorkomen kun je beter alles plannen. Dit hoeft natuurlijk niet bij alles, maar het zorgt wel voor wat meer adem en wellicht ook wat meer me-time wat je zeker kunt gebruiken.

Zorg dat je snel de kleren aan kunt die je die dag graag wilt dragen
Niets is vervelender dan in de ochtend veel tijd kwijt zijn aan kleding zoeken en passen wegens tijdgebrek maar ook het zoeken naar de ideale outfit voor die dag. Maak het jezelf makkelijker door het een avond van tevoren al klaar te leggen of van te voren al even te kijken wat je morgen aan wilt en of het niet in de was zit 😉

Welke tip(s) ga jij toepassen?

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .