Member login

Username
Password

» Lost your Password?HEALTH: Kies makkelijk een goede zorgverzekering die bij je past

Should I stay or should I go is natuurlijk van toepassing op die ene belangrijke keuze die je moet gaan maken in de maand december. En dan bedoel ik niet of je in januari op vakantie zou moeten gaan, of dat je twijfelt om aan het familiediner te verschijnen met kerst. Nee, we hebben het over zorgverzekeringen. December is de maand waarop je kunt overstappen naar een andere verzekeringsmaatschappij. Maar deze keuze is niet altijd even makkelijk. Toch is er een mogelijkheid waarop jouw keuzestress over blijven of overstappen verminderd kan worden, lees je mee?

Keuzes maken is niet mijn beste eigenschap, zeker niet als het gaat om beslissingen waar ik echt iets van af hangt. Ik weet dat er met mij nog meer vrouwen zijn die er zo over denken. Als ik naar mezelf kijk ben ik behoorlijk honkvast wat betreft mijn zorgverzekering. Eigenlijk sta ik er helemaal niet bij stil dat overstappen een mogelijkheid is en dat andere verzekeringsmaatschappijen wellicht wel veel beter bij mijn wensen kunnen passen en dat mij dat ook nog eens een hele hoop geld kan schelen op jaarbasis. Het is nog niet te laat, en ik heb nog tijd om mij eens te gaan verdiepen in de ontelbare mogelijkheden/ Maar hoe ga ik door de bomen het bos kunnen zien? Waar begin ik en waar moet ik dan op letten?

Voordat je op onderzoek uitgaat is het belangrijk dat je voor jezelf bedenkt wat er op medisch gebied aan gaat komen in 2019. Wellicht moet je in 2019 wel een grote behandeling ondergaan bij de tandarts, of weet je dat er een bevalling aan zit te komen, of een medische ingreep waarvan je niet zeker weet of deze week (deels) vergoed wordt door je huidige zorgverzekering. Als je dat in kaart hebt gebracht kan je op onderzoek uitgaan, en dit hoef je tegenwoordig helemaal niet alleen te doen. Er zijn ontzettend handige vergelijkingssites die je hierbij kunnen helpen. Gelukkig maar, want zelf zou ik er nooit uitkomen.

De website die ik gebruik is de website van geld.nl. Heel overzichtelijk en super makkelijk in gebruik. Voordat ik begin met vergelijken vraagt de website mijn geboortedatum, geslacht en postcode. Ik kies vervolgens voor een standaard eigen risico en een basisverzekering. Met 1 druk op de knop komt er naar boven wat de goedkoopste optie zou zijn voor mij. En deze keuze zou mijn per maand € 16,- laten besparen. Wat handig is om te zien is de waardering van klanten en de prijs kwaliteitsverhouding. Ook heb je de keuze om meer informatie over deze maatschappij op te vragen.

Maar natuurlijk is er meer. Ik heb helaas een slechte rug, dus een paar fysiotherapie behandelingen per jaar in mijn pakket zou fijn zijn, dus dit klik ik aan in de linkerkolom op de website. Daarnaast draag ik lenzen en een bril, dus een kleine dekking hierin zou ook fijn zijn, en onder de tandarts komen we ook niet uit. Al mijn wensen staan nu op een rijtje en er komt een perfect totaalbeeld uit. Ik ben behoorlijk verbaasd dat mijn huidige verzekering € 32,- euro duurder is per maand dan de goedkoopste mogelijkheid die ook nog eens goede recensies heeft! Het fijne is dat je een eventuele nieuw gekozen zorgverzekering direct kunt aanvragen en dat de rest helemaal vanzelf wordt geregeld. Een kind kan de was doen, en zo wordt je keuzestress dus helemaal van je weggenomen.

Ik ben heel erg benieuwd of jullie je al hebben verdiept in het overstappen naar een andere verzekeringsmaatschappij. Laat het hieronder achter in een reactie.

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .