Member login

Username
Password

» Lost your Password?HEALTH: Knoflookcapsules houden lichaam gezond

Knoflook… de één kijkt verzaligd en ziet een smakelijk gerecht voor zich, de ander wendt zich gruwend af vanwege de geur van de teentjes uit het bolletje. Vampiers kruipen krijsend terug in hun graf als ze knoflook tegenkomen en ook boze geesten slaan er voor op de vlucht. Maar tegen geurvrije knoflookcapsules kan iedereen. Sterker nog, vrijwel iedereen heeft er baat bij. Waarom dit zo goed voor je is, lees je in onderstaand artikel!

Al vóór onze jaartelling werd knoflook gebruikt om zijn medicinale werkingen. En die zijn er volop. Onderzoeken in de loop der tijd hebben uitgewezen dat er inderdaad een relatie is tussen knoflook en bepaalde effecten op de gezondheid. Alleen, die geur, hè. Daar hikken veel mensen tegen aan. Terwijl anderen een zweempje knoflookgeur juist sexy vinden. Over smaak valt niet te twisten.

Wel de voordelen

Veel mensen houden er niet van om knoflook in het eten te roeren, liefst op het allerlaatste moment en vooral niet verhitten. En ze voelen al helemaal niets voor een geroosterde boterham, met fijn geperste knoflook. Al dan niet met een beetje vis, bijvoorbeeld. Al die mensen kunnen geur- en smaakvrije knoflookcapsules nemen. Wel de voordelen van knoflook, niet de nadelen.

Knoflook werkt onder meer ontstekingsremmend en bloeddrukverlagend. De teentjes barsten van de waardevolle nutriënten en versterken het algehele immuunsysteem. Ook verlaagt knoflook het slechte LDL-cholesterol. Geen wonder dus dat dit gewas uit de uienfamilie al zo lang zo intensief wordt gebruikt om kwalen van allerlei soort te bestrijden.

Zwavelverbinding allicine

Alle grote beschavingen van vóór onze tijd beschreven de werking van knoflook al. Egyptenaren, Babyloniërs, Grieken, Romeinen en Chinezen gingen ons voor in de toepassing van het knolletje. De knoflook werkt echter alleen als de teentjes worden geperst, fijngesneden of gekauwd. Dan komt er een zwavelverbinding vrij, allicine. Die allicine verspreidt zich via de maag en darmen door het hele lichaam om zijn heilzame werk te doen.

Wie dagelijks knoflook eet of een knoflooksupplement neemt, is beter beschermd tegen verkoudheid en griep. Fabeltje? Echt niet, het is gebleken uit een groot onderzoek dat 12 weken duurde en waarin een groep mensen knoflook nam en een andere groep een placebo, een neppil. Bij de knoflookgroep nam het aantal verkoudheden met 63% af, en ook de duur van de verkoudheid werd flink bekort.

Uit een ander onderzoek met een hoge dosis knoflookextract (2,5 mg per dag) bleek het aantal ziektedagen door griep of verkoudheden met 61% af te nemen. Dus wie ’s winters vaak de klos is als er een griepvirus langskomt, of regelmatig verkouden is, die doet er goed aan knoflook in zijn dieet op te nemen dan wel een knoflooksupplement te nemen.

Hoge bloeddruk

Hoge bloeddruk is een killer. Als er niets tegen wordt gedaan, tenminste. Hoge bloeddruk is verantwoordelijk voor hart- en vaatziektes, nog steeds een van de belangrijkste doodsoorzaken in de westerse wereld. Een hoge dosis knoflookextract, of 4 knoflookteentjes per dag verlagen de bloeddruk na een klein half jaar net zo goed als een algemeen gebruikt medicijn tegen die hoge bloeddruk. Onderzoek heeft dat uitgewezen.

Ook het slechte cholesterol LDL en het totale cholesterolgehalte kan door de inname van knoflook worden verlaagd. Te veel cholesterol kan hartziektes veroorzaken. Het goede cholesterol HDL wordt niet verlaagd; knoflook lijkt daar geen invloed op te hebben.

Antioxidanten

We zijn tegenwoordig allemaal gecharmeerd van antioxidanten. Antioxidanten beschermen de cellen in ons lichaam en gaan zo ook veroudering tegen (ook van de huid) en verlagen stress bij mensen met een hoge bloeddruk. Ze zijn eveneens goede bestrijders van infecties en andere narigheid en helpen ook bij het voorkomen van dementie en Alzheimer.

Er wordt ook gezegd dat knoflook het leven kan verlengen. Dat is nooit bewezen, maar als alle eigenschappen van knoflook het lichaam zo goed helpen, dan is dat nog niet eens zo’n gekke gedachte. Desondanks kan voor veel mensen het eten van knoflook nog steeds geen aangename gedachte zijn. Ook niet aardig voor je omgeving, wordt er gezegd. Geurvrije knoflookcapsules houden het sociale leven in elk geval op peil. En versterken het lichaam. Meer kun je niet verlangen.

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .