Member login

Username
Password

» Lost your Password?HEALTH: Laat je lichaamsspanning los met Body Stress Release

Jullie hebben het al een paar keer voorbij zien komen via mijn persoonlijke blogs, maar ook via de insta stories. Ik heb sinds kort Body Stress Release behandelingen en wil jullie graag informeren wat het precies met je doet en waarom je dit zou doen. Het helpt mij enorm en ik voel mij een heel ander mens. Natuurlijk ben ik er nog niet, want ik heb jarenlang chronische stress gehad en mijn lichaam heeft dit opgeslagen in lichaamsspanning en dat verdwijnt natuurlijk ook niet in een heel korte periode. Het is nog niet heel erg bekend, maar verdient zeker meer bekendheid en is nu zeker in opkomst door alle positieve ervaringen. Wil je meer weten over body stress release? Lees dan gauw verder en kijk of het misschien ook iets voor jou is!

Wat is Body Stress Release?

Body Stress Release (BSR) is voor iedereen, van jong tot oud, gezond of ziek. Zelfs baby’s kunnen al vastgezette spanning hebben. BSR is een zachte techniek die helpt tegen vele lichamelijke klachten. Deze klachten zijn het gevolg van opgebouwde stress in het lichaam. Die stress zorgt ervoor dat spieren continu onder spanning staan. BSR is een techniek die het lichaam stimuleert om deze spanning los te laten waardoor het lichaam herstelt en de klachten verdwijnen.

Stress ontstaat doordat we worden blootgesteld aan verschillende vormen van spanning. Een zekere mate van spanning is gezond. Die hebben we nodig om te overleven in een noodsituatie of beter te presteren bij examens of (sportieve) prestaties. Wanneer er echter sprake is van teveel spanning, kan het lichaam dit niet meer op een natuurlijke wijze verwerken en wordt deze vastgezet in fysieke structuren als de spieren en pezen.

Wanneer het niveau van overbelasting is bereikt, wordt de stress in ons lichaam opgeslagen in de dieperliggende spieren. Het lichaam gaat zich door middel van reflexen automatisch weren en spant spieren en pezen aan. De zenuwbanen worden hierdoor onder druk gezet en de communicatie tussen de hersenen en de zenuwen wordt geheel of gedeeltelijk gefrustreerd. Hierdoor krijgen de hersenen geen signaal dat er iets mis is in het lichaam en zodoende wordt er ook geen actie ondernomen door het brein om herstel in gang te zetten. 

De verstoring van de communicatie tussen zenuwen en brein kan de oorzaak zijn van allerlei lichamelijke (pijn)klachten en ongemakken. Ons lichaam geeft signalen om ons te vertellen dat we de overbelasting moeten stoppen. Bijvoorbeeld door middel van pijnprikkels of vermoeidheid. Er is rust nodig om die overmatige stress te verwerken en om ervoor te zorgen dat het lichaam weer kan herstellen.

Body Stress Release is een techniek die het lichaam aanzet de opgebouwde spierspanning los te laten. Hiermee wordt de communicatie tussen het zenuwstelsel en de hersenen hersteld. De oorzaak van de pijn wordt weggenomen en daarmee verdwijnt de klacht.

Hoe kan Body Stress Release ontstaan?

Body stress kan ontstaan door lichamelijke overbelasting ( onjuiste werkhouding, (sport)blessure, een val, verkeerd tillen enz.), mentale overbelasting ( heftige emoties zoals extreme boosheid, shock, relatieproblemen, verlies van een dierbare, depressie, burnout enz) en chemische overbelasting (zoals overgevoeligheid voor schadelijke stoffen, het inademen of via de huid opnemen van cosmetica, parfum, kleur- en smaakstoffen, medicatie, verf, alcohol enz).

Eventuele gevolgen van teveel opgeslagen spanning in het lichaam kunnen zijn:

 • rug-, nek-, schouder- of whiplashklachten
 • hernia, spit, ischias
 • fibromyalgie
 • pijn in heupen, benen en billen
 • onrustige benen, pijnlijke knieën en enkels
 • tintelingen, krampen of gevoelloosheid in armen of benen
 • RSI, tennisarm, carpaal tunnel syndroom
 • sportblessures en overbelasting
 • hoofdpijn, migraine, oorsuizen
 • allergische reacties, hooikoorts, astma
 • maag- en darmklachten
 • blaasproblemen, incontinentie 
 • hormonale klachten
 • zwangerschapsklachten
 • baby’s die langdurig en onverklaarbaar huilen, darmkrampen
 • groeipijnen bij kinderen, bedplassen
 • menstruatie – of overgangsklachten, vaginisme, vulvodynie
 • vermoeidheid, verstoord slaappatroon
 • burn-out, depressie

Wat is het effect van Body Stress Release?

Na een behandeling zal het lichaam het teveel aan opgebouwde en vastgezette spierspanning laag voor laag loslaten waardoor de veerkracht van het lichaam kan herstellen. Body Stress Release activeert het zelfherstellende vermogen van het lichaam maar daarvoor moet het lichaam eerst de vastgezette spanning loslaten. Het zelfherstellende vermogen is hetzelfde vermogen dat een snee in de vinger of een botbreuk geneest.

Vervolgbehandelingen en de frequentie daarvan zijn per persoon verschillend. Dit is afhankelijk van een aantal factoren:

 • De duur van de aanwezigheid van de klacht
 • Hoe de klacht is ontstaan
 • De ernst en hevigheid van de situatie
 • De huidige leef- en werkomstandigheden
 • De snelheid waarmee de spanning loslaat

Mijn ervaring met Body Stress Release

Ik ben altijd een beetje huiverig om nieuwe dingen te proberen. Maar omdat ik al jaren met chronische stress kamp en mijn lichaam stress meer in de surviving modus ging werd het haast onhoudbaar om niet met stressvermindering aan de slag te gaan. Ik kamp al jaren met spierspanning en sla heftige gebeurtenissen en dingen in mijn lichaam op om er vervolgens niets meer mee te doen. Ik wist dat als ik dit jaar een transformatie wilde doormaken ik op diverse gebieden actie moest ondernemen. Stapje voor stapje en te veel willen was hierbij het streven. Zo ben ik begonnen met pilates en wandelen (en nu langzaam aan ook weer wat cardio en kracht in de sportschool), zorg ik ervoor dat ik beperkt op social media zit, meer lees en meer me-time hebt. Daarnaast ben ik nu ook met gezondere voeding bezig en kies ik meer voor voeden dan voor vullen. Maar er moest nog iets gebeuren en Body Stress Release bleek de oplossing. Ik heb nu 4 behandelingen gehad en voel mij een stuk beter. In het begin werden mijn klachten erger, maar ik voel mij nu een stuk rustiger en in mijn schouders lijkt meer verlichting te zitten. De algehele spierspanning is verminderd en het grote loslaten is begonnen. Het mag er allemaal zijn en ik ben dan ook nog niet klaar met de behandelingen. Daarom zal ik achteraf jullie nog een update geven wat er allemaal is veranderd. Probeer het ook eens en ontdek zelf de verrassende resultaten met Body Stress Release. 

Bekijk hier waar jij in jouw omgeving terecht kunt!

Met dank aan Marike Tromp van Body Stress Release Rotterdam

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .