Member login

Username
Password

» Lost your Password?HEALTH: Lees waarom visolie en vitamine B12 zo belangrijk zijn!

Er zijn twee soorten supplementen die ik al heel erg lang dagelijks gebruik. Ze zitten volledig in mijn dagelijkse routine en hoef er niet meer over na te denken om ze in te nemen. Het zijn vitamine B12 tabletten en visolie pillen. Zoals bij heel veel supplementen neem je ze in maar weet je soms helemaal niet waarom je dit doet en wat de werking dan eigenlijk is. Graag vertel ik jullie waarom ik ze gebruik en wat voor positieve uitwerkingen ze kunnen hebben…ook voor jou! Dus lees snel verder.

Toen ik nog thuis woonde kreeg ik al dagelijks een visolie pil. Waarom? Ik had geen flauw idee. Er werd me gezegd “wij eten geen vis maar het is wel gezond dus neem het nou maar gewoon”. Toen ik 12 jaar geleden uit huis ging is de klad erin geraakt en ben ik ermee gestopt, maar nu slik ik ze alweer zo’n 4 jaar trouw iedere dag. En het grappige is, mijn hond Boy krijgt er ook dagelijks eentje door zijn voer.

Maar wat zijn visolie pillen nou precies en waarom zou het voor jou een perfect supplement zijn om te gebruiken?

Vette vis is belangrijk voor je vanwege de gezonde visvetzuren die erin zitten. Niet voor niets raadt het voedingscentrum twee keer per week vis, waarvan een keer vette vis aan. Ik, en ik weet met mij een heleboel anderen, komen niet aan deze hoeveelheden. In visolie pillen zit een natuurlijk visolie en de wand van de pil is gemaakt van visgelatine, glycerine en gezuiverd water. En deze pil zorgt er dus voor dat je de juiste gezonde vetten binnen krijgt.

Het is onder andere goed voor de hart. Daarnaast draagt het ook bij tot de instandhouding van de hersenfuncties en gezichtsvermogen. Let er wel op dat er voldoende EPA en DHA in de stofgels zitten! Deze gunstige effecten krijg je pas bij de doseringen vanaf  250 mg DHA en EPA per dag.

Met de vitamine B12 ben ik 2 jaar geleden begonnen. Na het krijgen van een gastric bypass moet je altijd speciale vitamine pillen slikken die je eventuele tekorten opvangt. Bij mijn jaarlijkse controle bleek echter dat ik een licht vitamine B12 tekort had. Ik was daardoor onder andere erg moe. Daarnaast was ik ook nog eens regelmatig duizelig. Achteraf gezien symptomen van een B12 tekort. Nu gebruik ik al jaren een zuigtablet om dit tekort op te lossen. Een zuigtablet is het meest effectief omdat de opname in het lichaam het snelst gaat via de mondslijmvliezen. Tegenwoordig heb je naar de “standaard” B12 tabletten ook tabletten die foliumzuur bevatten. Hierdoor wordt ook je immuunsysteem, de vorming van rode bloedcellen en het homocysteïne metabolisme ondersteunt.

Voor mij zit het innemen van extra vitamine volledig in mijn dagroutine. Nu ben ik benieuwd, gebruiken jullie ook extra supplementen ter ondersteuning van het lichaam?

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .