Member login

Username
Password

» Lost your Password?HEALTH: Lekker niksen?

We niksen steeds minder. Zeker met de intrede van het smartphone gebruik, niksen we zelden. Terwijl niksen goed is voor een mens. Ons brein is net een spier, af en toe heeft het ontspanning nodig om goed te kunnen blijven werken. Bovendien zorgt verveling vaak voor een stijging in onze creativiteit. Dat heeft te maken met onze evolutie, door iets saais te doen gaat je brein op zoek naar optimalisatie, naar iets zinvols. Daarom krijgen we in ‘niksigheid’ juist de beste ideeën. Of besef je op vakantie pas dat je misschien wel totaal iets anders wil gaan doen met je carrière.

Ik niks nooit

Ik niks zelf bijna nooit. Ik weet nog goed toen de smartphone zijn intrede deed mijn zus zei: ‘dit is echt iets voor jou, zo praktisch, kan je altijd je mail bijwerken.’ En ik heb het geweten, ik nikste al niet veel, maar sinds de smartphone sta ik altijd ‘aan’. En het breekt me op. Ik voel soms letterlijk dat mijn brein op spanning staat, Dan voel ik de uiteinden van mijn hersenpan. Ook het gevoel dat ik nergens meer op adem kom voel ik steeds vaker. Tijd voor een goed voornemen dus, meer niksen. Ik heb er nu al zin in.

New year new me challenge

Een kader bij goede voornemens is altijd fijn. Maandag ben ik daarom gestart met de new year new me challenge bij bbb health boutique. Deze Challenge staat in het teken van het plaatsen van positieve intenties, plantaardig eten en aandachtig trainen.

Plantaardig eten & yoga

Nu ben ik al vegetarisch, dus de stap naar plantaardig eten is niet heel groot. Mijn koffie’s drink ik altijd al met Barista havermelk (aanrader!), nu alleen de kaas en eitjes nog laten staan. Ook duik ik weer vaker de yoga mat op en klop ik het stof van mijn meditatiekussentje. Rust en balans here I come.  

Maar dan dat niksen

Maar dan dat niksen, dat wordt een behoorlijke uitdaging voor me, want ik ben praktisch. Dus in de tram doe ik altijd mijn mail. In de auto schrijf ik met de dictafoon mijn blogs. Op de fiets voer ik mijn telefoongesprekken. Nu ga ik dus in de tram rondkijken, in de auto alleen autorijden en op de fiets alleen fietsen. Met de gedachte, niksen is goed voor me. Ik moet het wel 100 keer tegen mezelf zeggen.

Digi-detox

Daarnaast is een digi- detox onderdeel van de challenge. Mijn doel is om drie keer per dag mijn mail te checken en de rest van de dag alleen voor hele functionele dingen op mijn telefoon te kijken (de weg en enzo). Ook ga ik mijn telefoon niet meer mee naar mijn slaapkamer nemen, geen digitale informatie meer voor het slapengaan en bij het opstaan.

Omarm de saaiheid

Nu mediteer(de) ik altijd regelmatig, dus ik weet wat me te wachten staat. Het is echt afkicken van prikkels zoeken. In eerste instantie voel je steeds de drang om je telefoon te pakken. Het grappige is dat ik dan echt een beweging in mijn arm en hoofd ervaar. Het kan zelf een beetje misselijkmakend zijn. Na een tijdje wordt de drang minder. De kunst is om de saaiheid steeds meer te waarderen zonder afgeleid te willen worden. Ik heb er nu al zin in.

Nieuwsgierig naar bbb health boutique?

Je bent welkom om te proberen of het sporten in warmte iets voor jou is. Een proefles kun je online inplannen. Tijdens een proefles kun je kort het trainen in warmte en onze professionele & vriendelijke aanpak ervaren. Een proefles is gratis en duurt ongeveer drie kwartier. Wil je meteen lid worden? Dat kan ook! Dan kun je je hier inschrijven.

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .