Member login

Username
Password

» Lost your Password?HEALTH: Lenzen dragen is één ding, onderhouden is een kunst.

Vanaf mijn vijfde jaar had ik een bril, met plus glazen, dus ik keek je steeds met grote verwonderde ogen aan. Deze bril heb ik jaren gehad totdat ik rond mijn elfde ineens prima zag. Een jaar later begon mijn zicht te verslechteren en werd mij een bril aangemeten met min glazen.
Vanaf mijn vijftiende vond ik een bril niet meer “cool” en ben ik samen met mijn moeder naar een lenzenspecialist gegaan om te kijken wat voor mij de beste mogelijkheden waren.

Een lens aangemeten krijgen is 1 ding, maar het onderhouden van de lens nog veel belangrijker. Ik kreeg zachte (deze zitten fijn en comfortabel)  maandlenzen, dat betekent dat je je lenzen iedere maand moet vervangen. Zeker in het begin betrapte ik mezelf erop dat ik na een half jaar (wanneer ik eigenlijk een nieuw pakket lenzen op zou moeten halen) nog een doosje over had. Het langer dragen van de lens is niet goed voor de lens maar ook niet goed voor de ogen. Hier ben ik vanaf dat moment beter op gaan letten. Daarom is het denk ook goed om te weten dat je niet te jong met lenzen moet beginnen, het is leuk het te willen, maar de verzorging is zo belangrijk! Kan een heel jong iemand die eigen verantwoordelijkheid al aan?

Het dagelijks schoonmaken van de lenzen hoort er ook bij. Hier ben ik altijd heel trouw in geweest. Soms zie ik mensen hun lenzen uitdoen en direct in het daarvoor bestemde lenzenbakje stoppen, Lenzenvloeistof erover gieten en klaar. Wat ik altijd deed is een klein kommetje maken in mijn hand en daar de lens inleggen. vervolgens vulde ik de lens met lenzenvloeistof en wreef mijn lens schoon. Een lens kan behoorlijk wat hebben en je hoeft ook niet bang te zijn dat deze scheurt. Leg na het schoonmaken in de handpalm de lens goed in het midden van het lenzendoosje (ik heb mijn lenzen in het begin regelmatig tussen het dekseltje en het bakje gedraaid) en spuit daar de vloeistof bovenop. Vervang deze vloeistof ook dagelijks en let goed op de houdbaarheidsdatum op de fles. Na openen is dit maar een beperkte periode goed.

Ondanks dat ik mijn lenzen altijd goed schoonmaakte kreeg ik op een gegeven moment heel erg last van droge ogen en eiwit vorming op de randen van mijn lenzen. Dit is te herkennen aan kleine witte bolletjes op de lens. Ik snapte er niets van, had steeds het gevoel zand in mijn ogen te hebben en het droeg heel oncomfortabel. Als er iets niet goed voelt met je lenzen of met je ogen ga dan ook direct langs een lensspecialist of de oogarts. Het te lang door blijven lopen met klachten kan blijvende schade aan de ogen opleveren, terwijl het soms met een kleine verandering al opgelost kan worden. 

In mijn geval is het opgelost met een nieuwe vloeistof. Deze ReNu vloeistof van Bausch+Lomb is een vloeistof die aanvoelt als een gel. Het geeft de lenzen voor het gevoel een zacht laagje en de opgehoopte eiwitten verdwenen als sneeuw voor de zon. Vanaf dat moment zijn mijn lenzen ook echt goed gaan zitten. Deze en andere hoogwaardige vloeistoffen vind u op Eyelens.nl

Lenzen dragen kan voor iedereen zijn die van brildragend naar lenzen dragend willen gaan. Het is makkelijk met sporten en je wordt niet belemmerd in het zicht. Wel is het belangrijk discipline te hebben. Je bril kun je rustig een week niet schoonmaken (het ziet er niet zo fris uit maar het kan wel), bij lenzen kan dit niet. Ook is een regelmatige controle belangrijk. Hoe zitten de lenzen, en kan er misschien iets aangepast worden? Ik heb bijvoorbeeld naast mijn lenzen ook een bril, maar ben al in geen 3 jaar naar de opticien geweest om te kijken of dat allemaal nog klopt, terwijl ik wel ieder half jaar mijn ogen laat controleren voor mijn lenzen. Dit kan zonder verplichten bij de nationale-oogzorgbon.nl

Ik draag nu al 17 jaar lenzen en zou niet meer anders willen. Denk u ook na over het nemen van lenzen, laat u zich dan heel goed informeren bij een goede specialist.

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .