` HEALTH: Meer inzicht in jouw gezondheid met Analyse Me - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?HEALTH: Meer inzicht in jouw gezondheid met Analyse Me

Al een tijdje ben ik zeer benieuwd naar verschillende gezondheidstesten en “Analyse Me” is daar één van. Na de bestelling via analyseme.nl kreeg ik een handige kit thuis waarin ik mijn DNA in de vorm van speeksel moest inleveren. Dat gaat handig en snel en je kunt het zonder postzegel weer op de brievenbus doen, ideaal! Na 4 tot 8 weken is daar dan eindelijk de uitslag en deze deel ik natuurlijk met jullie. Lezen jullie mee?

Het verslag is ingedeeld in verschillende groepen en deze zal ik hieronder even met jullie uitlichten. Dit is wel mijn persoonlijke test, dus dat wil niet zeggen dat jij hetzelfde krijgt, iedereen krijgt een andere uitkomst. Lees je mee?

Gezondheid

Uit dit onderzoek komt dat ik normaal risico hebt op diabetes type 2 en ben geen drager van glutenintolerantie. Dat laatste wist ik eigenlijk al, ondanks dat ik niet vaak brood eet reageer ik verder heel normaal op gluten en krijg daardoor geen klachten. Wel bezit ik een een klein deel van het obesitasgen en ben daardoor gemiddeld 1,5 kg zwaarder. Zelf weet ik dat mijn gewicht altijd hoog was, ook toen ik nog slank was. Ik heb namelijk maat 38/40 bij 80 kg en maak snel spieren aan. Ik houd hierbij rekening met mijn vetpercentage en buikomvang en vind dit vele malen belangrijker dan een BMI meting. Ik heb een gemiddeld zongevoeligheid van 24.4%. Dat betekent dat je ongeveer net zo snel verbrandt en bruin wordt als de gemiddelde persoon van Europese afkomst. Ik wordt snel bruin en het gaat daarom hard als ik in de zon lig, daarom moet ik mijzelf altijd goed insmeren. Voor mijn gezicht gebruik ik factor 50 en voor mijn lichaam factor 30 van zonnebrand.

Voeding

Ik heb een normale gevoeligheid voor alcohol en breek dit makkelijk af. Zelf drink ik zelden en mocht het een keer gebeuren, dan geniet ik er ook echt van. En nee niet in de zin van dat ik dan heel veel drink 😉 Ik heb een normale behoefte aan foliumzuur. En wat het misschien extra leuk maakt is dat mijn koffiebehoefte hoger ligt dan gemiddeld. En nu komt het, ik drink namelijk geen koffie. Maar ik ga hier uit van cafeïne en ik drink met regelmaat wel cola zero en ik ben een echte chocoholic en laat daar nu ook cafeïne in zitten. Dus ik herken het wel. Veder kan ik tegen lactose (had ik ook al verwacht, anders had ik veel eerder klachten gehad) en heb ik een verhoogde behoefte aan omega 3 vetzuren. Inmiddels neem ik ook iedere dag trouw een visolie pil in om dit meer binnen te krijgen. 

Vitamine B6

Mijn genetische score voor het risico op een vitamine B6-tekort is 3 uit 4. Dat betekent dat ik volgens mijn DNA bij de 12% van de mensen hoort met een hoger risico op een vitamine B6-tekort. In vergelijking met de mensen met het laagste genetische risico op een tekort aan vitamine B6, is de hoeveelheid actieve vitamine B6 in je bloed gemiddeld 41.0% lager. Omdat maar weinig mensen in Nederland te weinig van deze vitamine binnenkrijgen (minder dan 10% van de volwassenen) en het gebruik van een hoge dosis vitamine B6-supplementen niet zonder gevaar is – supplementen die meer dan 21 mg vitamine B6 bevatten kunnen je zenuwstelsel aantasten – adviseren wij om geen vitamine B6-supplement te gebruiken, maar jezelf van een goede inname van vitamine B6 te verzekeren via een evenwichtig en gevarieerd voedingspatroon. Als je wel een supplement gebruikt, geldt het advies om niet meer dan 1,5 mg vitamine B6 via een supplement binnen te krijgen. Vitamine B6 zit in vlees, eieren, vis, noten, brood, graanproducten, peulvruchten, groente, melk, melkproducten en kaas. In Nederland zijn vlees en vleesproducten (ongeveer 20%), aardappelen, granen en graanproducten en zuivel (allemaal ongeveer 10%) de belangrijkste bronnen van vitamine B6.

Beweging

Mijn herstelvermogen na het sporten is hoger dan gemiddeld met een genetische score van maar liefst 60.0%. Dat betekent dat ik sneller herstel na een zware training of wedstrijd dan gemiddeld. Dat verbaasd mij eigenlijk niet, ik sport al heel mijn leven veel en heb nog nooit blessures of ongemakken gehad. Wat mij ook niet verbaasd is dat kracht en snelheid mij beter liggen dan duursport. Ik sprint er vele mensen uit, maar vind een lange hardloopwedstrijd ook vaak heel saai (sorry!). Maar om mijn conditie op te bouwen doe ik nu naast kracht ook aan voldoende cardio en wissel ik wandelen met zwemmen af. Voor alsnog liggen beide scores (kracht en snelheid en duursport) voor mijn leeftijd nog flink boven het gemiddelde en daar ben ik als flinke vrouw wel heel blij mee! 

Leuk om te weten!

Nu komen de grappige dingen 😉 Ik kan geen aspergegeur ruiken en dat klopt, ze smaken daardoor ook helemaal niet lekker want ik proef er weinig van. Ik beweeg in mijn slaap en ik maar denken dat ik zo rustig sliep, blijkbaar niet want ik zou maar liefst 16 bewegingen per uur maken. Knap dat ik dan nog niet uit bed gevallen ben haha. Ik kan bitter proeven en vind heel erg bitter ook niet lekker. Ongeveer 25% van de mensen kan bepaalde bittere smaakstoffen in kruisbloemige groenten, zoals broccoli, kool, spruitjes, boerenkool en bloemkool, niet proeven. Die mensen vinden deze voedingsmiddelen minder of zelfs helemaal niet bitter, in tegenstelling tot mensen die de bittere smaakstoffen wél kunnen proeven. Gelukkig lust ik uit dit lijstje alleen geen spruitjes. Ik ben niet resistent tegen de meest voorkomende vorm van het norovirus (buikgriep). Ten opzichte van mensen die wel resistent zijn is je kans op een infectie ongeveer 10 keer hoger. Ik heb hazelnootkleurige ogen en dat werd ook uit de DNA test gehaald, heel bijzonder dat ze dat kunnen weten. 

Warrior VS Worrier

Op basis van mijn DNA ben ik een langzame afbreker van de neurotransmitter dopamine, waardoor ik onder normale omstandigheden hogere concentraties dopamine in mijn hersenen hebt. Dat wordt in verband gebracht met een lagere pijndrempel en een hogere stressgevoeligheid, maar ook met betere cognitieve functies. Mensen met mijn genotype worden daarom soms worriers (piekeraars) genoemd. Dit klopt helemaal, ik ben heel stressgevoelig en heb een lage pijndrempel. Ik ben ook hiermee aan de slag gegaan heb sinds kort een aantal behandelingen gedaan bij Body Stress Release en dit voelt al stukken beter!

Ook een eigen DNA test?

Neem dan gauw hier een kijkje op de website, hier kun je alles nog eens rustig doorlezen en zelf ook een test aanvragen. De kosten hiervan bedragen € 179,- en als je member bij ons bent ontvang je maar liefst 15% korting 🙂 

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment