Member login

Username
Password

» Lost your Password?HEALTH: Meten is weten!

Het is weer tijd hoor, de enveloppe (die er toch best serieus uit ziet) vond ik al een tijdje geleden in mijn brievenbus. Jaarlijks word ik er op tijd aan herinnerd een afspraak te maken. Sowieso per post, maar he, dit is zo belangrijk, dus vaak krijg ik er ook nog een mail bovenop. Zodat ik er niet om heen kan. En dat het hier om echt iets belangrijks gaat, wordt duidelijk benadrukt in het schrijven. Met dik gedrukte letters staat de datum, waarvoor het allemaal geregeld moet zijn, duidelijk aangegeven. Het hoeft pas over 2 maanden te gebeuren……maar het kan ook eerder. Soms probeer ik de tijd nog een beetje te rekken, de brief nog even te negeren, het komt me deze maand eigenlijk helemaal niet goed uit. Liever stel ik het nog even uit, maar dan krijg ik ineens nog een herinnering in mijn mailbox. Ik kan er nu echt niet meer omheen…

Maar elk jaar zie ik er toch een beetje tegen op, wat als er iets niet goed is? Wat als…ik wil er niet eens aan denken. Vriendelijk doch duidelijk wordt me verzocht de uiterlijke datum serieus te nemen. Anders kan me dit een boete van 140 euro opleveren!

APK

Ja ja, het is weer tijd voor de Algemene Periodieke Keuring. Superbelangrijk, niet alleen voor onszelf, maar ook voor onze medeweggebruikers is het een must om met een veilig voertuig de weg op te gaan. En we vinden dit dan ook allemaal heel normaal. Het zit helemaal in ons systeem, de jaarlijkse APK. Er zijn allerlei ‘reminders’ in het leven geroepen om ons hieraan te helpen herinneren. Via bovenstaande, maar mocht dit nog niet genoeg zijn, dan kun je deze reminders ook nog laten aanvullen met een sms en meldingen in je digitale omgeving van mijn overheid. Er wordt ons heel duidelijk gemaakt hoe belangrijk dit is en de overheid helpt ons hier graag aan herinneren.

En jij dan?

Ben jij ook altijd zo bezorgd wanneer het over de gezondheid van jouw lichaam gaat?

Gek toch dat ons lichaam vaak allerlei toeters en bellen af heeft laten gaan, voordat wij uiteindelijk eens een bezoekje aan de huisarts brengen? Laat staan ooit denken aan een

 

Jaarlijkse Health Check?

Ons lichaam zit zo fantastisch in elkaar! Er zijn allerlei systemen continue voor ons aan het werk. De grootste taak van ons lichaam is ervoor te zorgen dat jij elke dag weer zo gezond mogelijk bent, het lichaam is zich continue aan het herstellen van onder andere de verkeerde brandstof die we er allemaal wel eens (of heel vaak) ingooien, de stress waaraan ons lichaam blootgesteld wordt, de omgevingsfactoren zoals smog, verontreiniging, straling, cosmetica, noem maar op. En dit kan allemaal jaren goed gaan gelukkig.

 

Negeren of reageren?

De meeste van ons zijn totaal verleerd om te luisteren naar de signalen die ons lichaam ons geeft, sterker nog, we worden eigenlijk aangeleerd de signalen van ons lichaam te negeren. Hoe vaak lees je niet op socialmedia dat iemand eigenlijk ziek is, maar toch aan het werk of naar school of naar die heel belangrijke meet up ‘moet’?

Of, zoals ik heel vaak in mijn praktijk hoor, dat het zo bij mensen is gaan horen zich moe en futloos te voelen. Of dat het je niet eens meer opvalt dat je eigenlijk heel vaak buikklachten hebt…allemaal signalen die het lichaam afgeeft om te laten merken dat er iets niet goed gaat. En vaak zijn signalen die opgemerkt kunnen worden zoals pijn, huiduitslag, vermoeidheid tot aan chronische ziektes aan toe, de laatste opties voor het lichaam. Het lichaam zal eerst altijd via andere systemen ervoor zorgen dat hij het zelf oplost, ons zelf-herstellend vermogen. En gelukkig is dit een zeer krachtig mechanisme! Maar in plaats van tegenwerken, zoals vele van ons doen, wordt ons lichaam ook heel gelukkig als we meewerken.

 

Brandstof

Zo kunnen we, als een van de belangrijkste dingen, ervoor zorgen dat we de juiste brandstof tanken! Trust me, daar wordt je lijf echt heel erg gelukkig van! Een diesel loopt ook niet op benzine…zo werkt het (grof gezegd) ook voor jouw lijf. En jouw benzine kan weer heel andere ingrediënten nodig hebben dan de benzine waar jouw buurvrouw het best op gaat. Misschien is die buurvrouw toevallig wel een diesel. En in een tijd waarbij de zorgkosten torenhoog zijn, ben ik ervan overtuigd dat er meer aandacht voor preventie moet komen! Ik ben voorstander van een Jaarlijkse Health Check #JHC voor ons lichaam! Hier hebben we er immers maar 1 van, dit is de enige plek om in te wonen…en de enige die ervoor kan zorgen, dat ben jij!

 

Meten is weten!

Daarom vind ik de EMB-test zo’n mooie test. Dit is een holistisch energetische bloedtest, die o.a. verstoringen, disbalansen en vitamine en mineralen deficiënties kan aantonen. Ik zie het echt als een Jaarlijkse Health Check, waarna je met het persoonlijke voedingsplan en suppletieadvies aan de slag kunt gaan om stukje bij beetje aan je gezondheid te werken. Soms wordt duidelijk met een uitslag dat iemand niet tegen bepaalde voedingsstoffen kan, of flinke tekorten heeft. En altijd zie ik dat mensen ontzettend opknappen wanneer deze voedingsmiddelen vermeden worden en tekorten worden aangevuld. En dat allemaal na één simpel vinger prikje!

Dus totdat er een algemeen geaccepteerde jaarlijkse APK voor ons lichaam beschikbaar is voor iedereen, ga ik de barricade op om meer mensen kennis te laten maken met deze test en heb ik de hashtag #jaarlijksehealthcheck  (verkort #jhc) in het leven geroepen! Voel je vooral vrij deze ook te gebruiken.

Deze test wordt, net als de APK voor jouw auto, niet vergoed door de verzekering. Maar dat vinden we voor onze auto ook niet gek 😉 Meer informatie over deze #jaarlijksehealthcheck vind je hier!

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .