Member login

Username
Password

» Lost your Password?HEALTH: Mijn ervaring bij de Chiropractor

Heb jij ook altijd pijn in je spieren? En weet je niet meer wat je ermee aan moet? Ik kwam via diverse omwegen bij de chiropractor terecht en dat helpt mij goed! Benieuwd of jij na het lezen van dit artikel ook een afspraak maakt als je vervelende klachten ervaart. Lees je mee?

Voorgeschiedenis

Even in het kort een inleiding over mijn klachten waardoor ik bij de chiropractor terecht ben gekomen. In 2012 heb ik een auto ongeluk gehad en daarna moest ik revalideren en ik had tevens chronische pijnklachten. Al mijn spieren in mijn lichaam zaten “vast” en normaal bewegen kon ik niet. Tijdens de revalidatie en erna diverse therapieën en oefeningen geprobeerd, maar met kortdurende resultaten.

 

Mijn kennismaking met de chiropractor

Toen ik klaar was met revalideren ben ik blijven bewegen, omdat dit belangrijk was om zo mijn spieren zo soepel mogelijk te houden. Na bezoek van diverse sportcentra ben ik bij de crossfit terecht gekomen bij ons in het dorp. Crossfit en spierklachten zul je nu denken, maar het heeft mij veel geholpen. Daarnaast heb ik het gekozen omdat het veel om basis-en functioneel bewegen gaat en dit tevens aan te passen is op ieder niveau.

Juist omdat ze zo bezig zijn met basisbeweging en houding hadden ze een samenwerking met de chiropractor. Deze kwam zelfs met diverse trainingen kijken hoe je bewoog en de oefeningen deed. Uiteraard viel mijn stijfheid en slechte bewegingsvrijheid meteen op.

 

De behandeling

Een kleine behandeling kon bij ons bij de crossfit, maar bij mij was een grotere behandeling nodig en een week later zat ik bij de chiropractor in zijn praktijk. Bij ons een best grote praktijk met allen hun eigen specialiteit. Bij mij was het voornamelijk mijn nek, schouders, heupen waar ik het meest last van had, dus die werden behandeld en er werd een plan van aanpak gemaakt. De handeling was vooral “kraken”. Het geluid was erger als het gevoel. Ook werden er wat naaldjes in mijn schouders gezet. Bij het erin zetten voelde je je spier samen trekken, maar langzaam ook ontspannen.

 

Na de behandeling

Na de behandeling voelde ik meteen dat ik meer bewegingsvrijheid had en dat mijn spieren losser waren en daardoor had ik ook minder pijn. Je moest wel veel water drinken na de behandeling om de afvalstoffen af te voeren. Soms voelde de behandeling of ik onder de trein was gekomen of had ik enorm veel hoofdpijn. Dit trok vrij snel na de behandeling wel weer weg en dan voel je je fitter als ooit.

 

Behandeltijd

De eerst paar weken had ik elke week een behandeling en dit hebben we langzaam afgebouwd. Ik mocht bellen voor een afspraak wanneer het nodig was, maar mijn chronische pijnklachten hebben ondertussen de diagnose fibromyalgie gekregen en ik ken mijzelf, als ik moet bellen als het nodig is wacht ik te lang en dus heb ik heb nu elke 2 a 3 maand een behandeling staan om mijn spieren zo soepel mogelijk te houden en dat bevalt mij goed.

Heb jij ook een bezoek gebracht aan de chiropractor? Laat hieronder weten hoe je het ervaren hebt!

Anoek Staphorst-Meijer (34), woonachtig in Drenthe, geregistreerd partnerschap en moeder van een volwassen zoon. Passies crossfit, hardlopen, zwemmen, fitness, weightlifting, kortom veel sport. En ik houd van het leven dus ook van gezelligheid, uiteten, feestjes. Sinds 2012 heb ik CVS en fibromyalgie na een auto ongeluk en daardoor weet ik hoe belangrijk gezondheid en een goede balans in je leven is. Vandaar dat ik me heb laten omscholen tot gewichtsconsulent met specialisatie sportvoeding en supplementen en vitaliteitscoach io. en is mijn levensmotto: If you can dream it you can do it!

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .