Member login

Username
Password

» Lost your Password?HEALTH: Mijn ‘Roadtrip’ part deux

Uit ervaring wist ik dat er snel resultaat te zien moest zijn, anders zou ik afhaken. Daarom besloot ik een gezondheidskuur te doen. Duur! Maar ik viel 10 kilo af in 5 weken tijd. De kuur was alleen zo opgesteld dat ik naar de stabilisatiefase door moest, maar toen besloot ik mijn eigen weg te gaan volgen. Dat werd door mijn coach toen als ‘niet slim’ beschouwt, maar daar had ik toen schijt aan. Ik wilde kostte wat kost nog meer afvallen en zeker geen € 200,- per maand betalen om stil te blijven staan. 

Toen ben ik me gaan verdiepen in kha (koolhydraatarm) eten en dat beviel me wel. Ik deed het alleen niet streng omdat ik gewoon met het gezin mee wilde eten. Ik eet nog steeds wel minder aardappelen en pasta en zilvervliesrijst ipv gewone rijst. Ik ging allemaal FB groepen volgen om ideeën op te doen, maar deed er verder toch eigenlijk niks mee. Ik vond het allemaal te streng.

Toen kwam de naam ‘Jasper Alblas’ op mijn pad en ik deed mee aan de oktoberchallenge. Het enige grote nadeel voor mij is dat het de bedoeling was dat ik alle menu’s opvolgde, en als ik nou ergens een hekel aan heb!?

Dus ook hier weer besloten om mijn eigen weg te volgen. Hetgeen ik interessant vond opgeslagen in mijn hersenpan, en de rest laten gaan.

Toen kwam een lastige periode. Ik kwam thuis te zitten met een burn-out. Zoals ik eerder al op Instagram zei, stess en afvallen is niet zo’n beste combi. En dan natuurlijk de lekkerste maand van het jaar: december!!

Normaal begin ik in september al aan de pepernoten en dit jaar mocht ik samen met Ruud 1(!) zakje chocoladepepernoten delen. Ik zocht alle witte en melk eruit, want puur vond ik altijd het minst lekkere… wrong!!!… mijn smaak was totaal verandert en dus vond ik puur het lekkerste. Dat was wel ff gek. 

Na het eten ervan voelde ik me vreselijk! Buikpijn, misselijk. En ik vond het niet eens lekker!! Ok, die kon ik dus makkelijk laten staan. 

Ik had voor mezelf besloten dat gelijk blijven in de decembermaand een hele prestatie was en dat is me zeker ook gelukt. Wel was ik, door het vele eten, daar weer wat meer gewend aan geraakt.

Daarom besloten nog eens die kuur voor een paar weekjes te proberen, maar zoals ik eerder al zei, een tweede keer lukt dat me dan toch niet. Ik heb er geen zin genoeg in ofzo. Dus dat plan maar aan de wilgen gehangen en mijn eigen plan weer gevolgd. 

Wel kwam iets interessants tegen:

Intermittent fasting. (Ik zal hier in een nieuwe blog over schrijven)

Dit heb ik 4 weken gedaan. Ik viel geen gram af, maar merkte wel wat in mijn kleding. Alleen merkte ik dat mijn lijf het er niet helemaal mee eens was. Dus weer op normale tijden gaan eten.

Ik heb er wel van geleerd dat ik pas eet of drink als ik merk dat mijn lijf daar behoefte aan heeft. Ik ben dus heel blij dat ik het gedaan heb, en doe het soms nog wel eens een dagje tussendoor.

Daarna ging het met ups en downs. Door verjaardagen en etentjes en Pasen en gewoon de weekenden eigenlijk al ging het doordeweeks super! En in het weekend was alles er in een zucht weer bij.

Ik probeerde positief te blijven, want hé! Ik ben wel heel goed in op gewicht blijven! Dat is eerlijk gezegd ook fijn om te weten.

Maar ja, als je in augustus gaat trouwen en je terug wilt naar het gewicht van toen je je aanstaande leerde kennen (87 kilo), dan zit er toch een bepaalde tijdsdruk achter! Zeker als de bruidszaak je een uiterste datum van eind mei heeft gegeven omdat de jurk dan afgespeld moet worden!!

Nogmaals, stress helpt niet mee.

Ondertussen ben ik getrouwd. Onze dag was 18 augustus.

Ik ben geëindigd op 89 kilo en dat was goed.

Nu ga ik gewoon weer verder met het bewandelen van dezelfde weg als voor de bruiloft:

Mijn eigen weg!!

Hi, ik ben Wendy. Sinds 5 augustus 2017 mijn levensstijl eindelijk zo om weten te gooien dat ik me er prettig bij voel en 21 kilo ben afgevallen. Ik ben er nog niet, maar ik neem de tijd!

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .