Member login

Username
Password

» Lost your Password?HEALTH: Mijn roadtrip

Ik noem mijn afvalreis maar even een roadtrip. Zo’n roadtrip waarbij je van tevoren wel iets in je hoofd hebt zitten qua bestemming, maar geen idee hoe je er gaat komen. Ook geen idee hebben hoeveel heuvels en obstakels je tegen zult komen.

Momenteel zit ik nog middenin deze roadtrip en ben nog niet op de gewenste bestemming aangekomen, maar er valt al genoeg over te zeggen en schrijven. Eén ding is zeker! Ik had deze reis voor geen goud willen missen.

Voor mezelf heb ik een getal in mijn hoofd zitten, namelijk 74. De laatste keer dat ik dit gewicht had, was ik 18 jaar en verliet ik het ouderlijk huis om op kamers te gaan.

Hoera voor het heerlijke studentenleven en de vele hardnekkige kilo’s die ik er gratis bij kreeg. Wat wil je ook met de vele pizza’s en pasta’s en alcoholische drankjes etc. die er zo op een wekelijkse basis doorheen gingen.

Toch is het me een keer gelukt om met Weightwatchers af te vallen tot 78 (-14), maar toen vond ik het wel goed en ging ik gewoon weer verder zoals ik daarvoor deed. #classicmistake en mijn eerste ervaring met het ‘terugvallen in oude gewoontes’ principe.

Door de jaren heen zijn er helaas nog heel wat van deze ervaringen geweest.

“Waarom lukt het mij toch niet!?” was dan ook een veel voorkomende gedachte.

Er kwamen zoveel geweldige succesverhalen voorbij. Ik wilde dat toch ook!? En dan de mooie tekst erbij: “Als ik het kan, dan kun jij het zeker!” Maar helaas, het gewenste resultaat bleef uit, en ik maakte me steeds meer zorgen. Toch bleef ik in de vicieuze cirkel zitten van ‘ik eet, oh wat dom, ik voel me ongelukkig, ik wil eten, ik eet, oh wat dom, etc.’

Wat ook niet handig was, is dat ik bleef vastklampen aan die ene ervaring die ik had. Want het was mij immers een keer gelukt om 14 kilo af te vallen. Als ik eraan terugdenk was ik eigenlijk een ezel die zich maar aan diezelfde steen bleef stoten.

In augustus 2017, 6 maanden na de geboorte van onze jongste zoon, woog ik 111,4 kilo, schoon aan de haak!

Dagelijks liet ik hier wel meerdere traantjes om, durfde niet in de spiegel te kijken, laat staan dat er foto’s van mij gemaakt mochten worden. Ik had nul energie en werd kwaad als ik van de bank af moest komen. Ik was echt niet te genieten!!

Volgende week zal ik vertellen hoe mijn huidige roadtrip dan echt begon!

Hi, ik ben Wendy. Sinds 5 augustus 2017 mijn levensstijl eindelijk zo om weten te gooien dat ik me er prettig bij voel en 21 kilo ben afgevallen. Ik ben er nog niet, maar ik neem de tijd!

Comments: 3

 • reply

  Nicole van Oers

  10 september 2018

  Super om te lezen hoe ver je bent gekomen. Ben benieuwd naar je volgende blog. 💪🏻

  • Melinda van Rossen
   reply
   11 september 2018

   Wat leuk om te horen Nicole, deze kun je aanstaande maandag lezen 😉 Mocht je nog meer inspiratie willen, dan kun je ook Melinda’s persoonlijke healthjourney volgen, zij blogt wekelijks op woensdag een blog over haar leven en de weg naar een gezonder lichaam met haar “Fit to Fat to Fit” blogs. Hele fijne dag vandaag! X

  • Wendy
   reply
   11 september 2018

   Thanks Nicole! Lief van je! 😘

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .