Member login

Username
Password

» Lost your Password?HEALTH: Mijn strijd naar gezond gewicht – deel 2

In maart ging ik de uitdaging aan om in één jaar tijd blijvend 50 KG af te vallen. Inmiddels ben ik ruim 20 KG lichter, heb ik veel meer energie met nog ruim 8 maanden te gaan. Ik besloot om het dit keer totaal anders aan te pakken, lees je mee?

Dit is niet de 1e keer dat ik aan het afvallen ben, het is wel de laatste keer. Lees in mijn vorige persoonlijke blog de start van dit verhaal. Ik ben niet perse gelukkiger als ik slanker ben. Wel voelt het leven letterlijk lichter, voel ik mij gezonder en heb ik veel meer energie om dingen te ondernemen. Alles gaat makkelijker; bewegen,  kleding kopen, controle over mijn eetgedrag, sociale activiteiten..

Al voor maart heb ik mijn huis opgeruimd met een Personal Organizer in 4 stappen. Eerst ruimden wij mijn kledingkast helemaal uit en op. Ik ging van 3 kasten naar slechts 1. Zoveel kleding in zoveel maten. Bergen kleding waar ik niet gelukkig van werd, die ik alleen maar had gekocht omdat het in mijn maat verkrijgbaar was (en dan nam ik vaak meerdere exemplaren).

Hierna volgde mijn administratie en tegelijkertijd de zolder. Hier stond namelijk bijna 10 jaar administratie van mijn bedrijf en met 3 ordners per maand kun je je voorstellen dat het een aanzienlijke hoeveelheid is. Gelukkig kon er al een aantal jaar weg en is de rest keurig gerangschikt en netjes opgeruimd. Licht en ruimte volgde. Niet alleen op zolder, maar ook in mijn hoofd!

In mijn weekplanning is alles tot op het uur gepland.

Tijd voor het maken van een goede planning, zowel privé als zakelijk. In een Excel bestand heb ik precies genoteerd wat ik wanneer doe. Van het uitlaten van de hond tot tijd met het gezin en wanneer ik sport en uren maak voor mijn bedrijf. Natuurlijk is er altijd ruimte voor spontane acties, maar het is fijn om structurele handleiding te hebben.

Een doorn in mijn oog (of eigenlijk niet want alle foto’s zijn digitaal en opgeslagen op mijn telefoon of laptop) waren de duizenden foto’s die wij gemaakt hebben van onze zoon vanaf zijn geboorte en die niet uitgezocht of gerangschikt waren.  Ik ben begonnen met uitzoeken, vond iemand die de daadwerkelijke fotoboeken maakt en inmiddels is er een geboorteboek en is het boek tot 1 jaar bijna af. Ook het werken hieraan staat in mijn planning 😉 De rust die ik door deze stappen heb gevonden dragen nu bij aan het goed volbrengen van mijn jaartraject.

 

TIP: Niet wachten met nieuwe kleding kopen tot je bent afgevallen

Ik besloot in stijl afscheid te nemen van mijn oude ik en kocht mijn laatste set kleding in de maat die ik had (Zizzi maat L 50/52, inmiddels zit maat M 46/48 ruim) en liet mooie foto’s maken. Ja, ik wist dat deze set kleding snel te ruim zou gaan zitten, daar het in het begin vaak het snelst gaat, maar ik wilde er direct leuk uitzien en het niet als beloning in het vooruitzicht stellen. En het is toch super leuk om straks een goede foto te hebben om de eindfoto naast te houden en het verschil goed te zien. Mijn einddatum van het jaartraject is 12 maart 2020, dan ben ik 50 KG lichter. Maar dat hoefde niet te betekenen dat ik niet direct lichter kon gaan leven. Met zo’n start gaat het zeker goed komen. 

In mijn profiel kun je mijn jaartraject volgen en in de volgende blogs houd ik je verder op de hoogte van de vorderingen.

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .