Member login

Username
Password

» Lost your Password?HEALTH: Mijn strijd naar gezond gewicht

Ik had het toch weer zover laten komen. Voor mijn zwangerschap ben ik 50 kg afgevallen. Op eigen kracht, met hulp van een Personal Trainer. Nadat ik de Obesitas kliniek was uit gevlucht – ik durfde een gastric-bypass niet aan – nam ik direct contact met haar op. Er moest namelijk wel echt iets gebeuren. We gingen aan de slag en in een periode van 1,5 jaar, met een periode er tussen waarin ik een aantal maanden stil stond, viel ik 50 kg af. Lees gauw mijn verhaal verder!

Binnen een jaar tijd kwam ik ze ook weer aan..

Aan het einde van het traject was er iets gebeurd, waarvan ik altijd in mijn achterhoofd had zitten dat het voor mij niet zo zijn weggelegd. Mijn moeder en tantes kampten met fertiliteitsproblemen, ik ben altijd aan de zware kant geweest met hele hoge uitschieters, zo’n vaart zou het bij mij niet lopen. Je zou verwachten dat ik vol met energie zou zijn, na dit enorme gewichtsverlies, maar ik was moe en had last van duizelingen als ik te snel op stond werd het zwart voor mijn ogen. Bloed laten prikken bij de huisarts waar niets uit kwam. Om uit te sluiten dat ik niet in verwachting was een zwangerschapstest gehaald. Kwam daar toch iets uit wat we totaal niet hadden verwacht. Harstikke zwanger!

Ik creëerde een chocolademonster

Daar ging het direct mis met mijn mindset. Ik vertelde aan iedereen die zo lovend waren over mijn prestatie: ik ga weer dik worden, want ik ben zwanger. Dat werd ik ook, ik at letterlijk voor twee en heb door alle chocolade die ik tijdens mijn zwangerschap heb gegeten een waar chocolademonster gecreëerd. Nadat wij in april 2016 papa en mama werden van onze prachtige zoon Hugo, wilde ik snel weer de draad oppakken. De 1e keer terug op niveau sporten na een keizersnede i.c.m. met vermoeidheid van de gebroken nachten viel zwaar. Ik had zo’n spierpijn dat ik Hugo geeneens de trap op en af kon tillen. Al snel gooide ik de handdoek in de ring.

Maar nu weet ik eindelijk hoe ik blijvend van mijn overgewicht af ga komen

Daarop volgde een periode van ups en downs. Ik viel wat af, kwam weer wat aan. At een paar weken heel gezond, weer gevolgd door periodes van eetbuien en weinig bewegen. Totdat ik afgelopen februari door mijn toenmalige coach werd uitgenodigd voor een bijeenkomst. Daar ging de knop om. Ik kwam erachter dat ik een ‘zigzagger’ ben. Dit houdt kort in dat je tijdelijk topprestaties kunt leveren, maar vaak weer terug zakt in je oude vertrouwde omgeving. Dit kost enorm veel energie.

Dit was een enorme eye-opener

Ik nam contact op met mijn oude Personal Trainer en een week later zijn wij begonnen aan het jaartraject met een heel scherp doel: over 1 jaar (op 12 maart 2020) ben ik 50 KG lichter. Inmiddels zijn er al 17 KG’s voltooid (verleden tijd). Mijn mindset is compleet veranderd, ik eet alleen producten die ook voedzaam zijn en ik sport zeker 4 keer in de week fanatiek (crossfit en zwemmen). Ik weet nu van mijzelf dat er weinig ruimte is voor uitzonderingen, omdat het mij dan juist veel energie kost om weer in het ‘gareel’ te komen. Vandaar dat ik deze leefstijl nu wil voortzetten, voor altijd. In mijn profiel kun je mijn jaartraject volgen en in de volgende blogs houd ik je verder op de hoogte van de vorderingen.

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .