Member login

Username
Password

» Lost your Password?HEALTH: Mijn top 10 gezondheidsapps

Tegenwoordig hebben wij (bijna) allemaal een smartphone waar we super veel apps op hebben. Veel van die apps openen wij zelden en sommige staan vooraan omdat je ze er vaak bij pakt. De apps die je kunnen ondersteunen in een gezonde(re) levensstijl schieten als paddestoelen uit de grond en ook ik heb er een aantal op mijn telefoon staan. Welke vind ik fijn in gebruik en waarom gebruik ik ze? Ik deel het graag met je. Lees je mee?

Om te beginnen is mijn meest gebruikte app de oude vertrouwde Gezondheidsapp van mijn Iphone xs. Deze app staat standaard op mijn telefoon en gebruik ik dagelijks. Het houdt mijn beweging bij (stappenteller) en je kunt er ook heel handig je voeding in bijhouden zodat je weer even back on track kunt raken als je voedingsinname een periode wat slechter is.

Ook de app U fit is er eentje die ik met regelmaat gebruik. Deze app staat gelinkt aan mijn sporthorloge. Ik draag dit horloge niet dagelijks, maar vooral in periodes waarin ik slechter slaap. Mijn sporthorloge houd namelijk ook mijn slaap bij en zo kan ik zien wanneer ik in de nacht wakker word en hoe vaak. Ook hier gaat het weer om patronen doorbreken. Soms zie ik namelijk een duidelijk lijn in mijn levensstijl overdag en het slechte slaapgedrag in de nacht.

Dan de app van HelloFresh. Misschien gek als ik deze benoem bij mijn gezondheidsapps, maar af en toe in een drukke periode vind ik het lastig om te bedenken wat ik voor mezelf moet koken waardoor ik eerder geneigd ben om “makkelijk” te doen en in die gevallen maak ik niet de beste keuzes. Op dat soort momenten bestel ik HelloFresh zodat ik die week in iedere geval gezond en lekker kan eten.

Naast de HelloFresh app heb ik ook de app van Picnic op mijn telefoon. Sinds mijn Burn Out vind ik supermarkten niet meer heel geweldig. Het is er vaak druk en lawaaierig. Daarom vind ik het dan ook fijn dat ik de keuze heb mijn boodschappen online te kunnen bestellen.

De Lifesum app is ook een perfecte app om je voeding in te tracen en om even op een rijtje te krijgen wat je nou werkelijk eet en tot je neemt. Ik denk dat het af en toe heel goed is om kritischer naar je voedingspatroon te kijken. Soms kom je er zo achter dat je toch niet zo goed bezig bent als dat je dacht, en kan je zo patronen doorbreken en weer op het juiste pad komen.

Uiteraard staat er ook een sportapps in mijn telefoon. Allereerst de Nike Run Club app. Deze gebruik ik bij het hardlopen en moedigt mij aan terwijl ik ren. Daarnaast hoor ik de afstand die ik afgelegd heb, de snelheid die ik loop en hoe lang ik al aan het rennen ben. Het motiveert mij om beter mijn best te doen en het motiveert mij mijn eigen records te verbreken.

Ook staat de 7 Minutes app op mijn mobiel. Dit is een super handige app om in 7 minuten een full body workout te kunnen doen. Ik gebruik de 7 minutes app vaak in de ochtend en in de avond. Het is bizar dat je na 7 minuten echt bekaf bent en volledig bezweet. Ook met weinig tijd kan je jezelf goed trainen. 

Als laatste wil ik graag 2 mindfulness apps met jullie delen. De eerste is de VGZ mindfulness coach. Mijn psychosomatische fysiotherapeut attendeerde mij erop en wat heb ik ontzettend veel steun aan deze app. Het helpt mij te ontspannen, meer te aarden en heel regelmatig als ik mezelf opgejaagd voel dan ga ik de natuur in open ik de app en doe een aantal oefeningen. Ik voel me dan direct weer oplichten. Echt een mega aanrader. Dan heb ik ook nog de 7Mind Meditatie & mindfulness app op mijn telefoon staan. Dit is een app die je in 7 minuten per dag leert mediteren. 7 Minuten om helemaal tot jezelf te komen. Terwijl ik de VGZ app het meest gebruik is voor een snelle relieve de 7 Minutes app wel ideaal.

Welke gezondheidsgerelateerde apps gebruiken jullie veel? Ik ben er nieuwsgierig naar, want wellicht is er nog iets wat ik niet ken wat ik wel kan gebruiken. Laat het hieronder achter in een reactie. 

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .