` HEALTH: Muffin-topje hier en bol buikje tijdens de overgang - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?HEALTH: Muffin-topje hier en bol buikje tijdens de overgang

Vroeger kon ik het me echt niet voorstellen, dat er vrouwen bestonden die een buikje hadden. Ja, ik moet wel zeggen dat dit heel lang geleden is hoor! Ik was volgens mij nog geen twintig. Haha! Toch heb ik heel lang mijn gewicht kunnen behouden. Zelfs na de geboorte van de kinderen was ik slank… Ik lette wel op mijn gewicht, maar bleef eigenlijk redelijk stabiel. Ik merkte dat daar verandering in op trad toen ik in de overgang kwam. Er bleven wat kilo’s plakken, die anders altijd heel gemakkelijk verdwenen als ik een paar dagen even rustig aan deed en een pas op de plaats maakte. Lees gauw verder!

Daar was ineens geen sprake meer van…. Wat ik ook deed, die 5 kilo bleef zitten L en als ik naar beneden keek, zag ik ineens een echt bol buikje en keek ik nog verder naar onderen dan zag ik ook dat het vel niet meer zo strak om mijn bovenbenen zat en mijn knieën er ook niet mooier op werden. Blehhhh. Ik vond ineens mijn benen op die van mijn moeder lijken. En ‘moederbenen’ daar was ik toch nog echt te jong voor.

Ik bekeek mezelf in de spiegel….. tja was de aftakeling nu echt begonnen?

Het is een feit dat in de overgang je hele lijf verandert.

Simpelweg door de daling van jouw hormonen.

Oestrogeen zorgt onder andere voor een mooie huid, sterke botten, zin in seks en een goed humeur.

Op het moment dat je oestrogeenspiegel daalt, probeert je lijf de balans te herstellen en op een andere manier oestrogeen aan te maken en dat kunnen wij …tadaaa… uit het buikvet…

Daar komt die 5 kilo dus vandaan. Daarnaast wordt jouw stofwisseling trager en dus de verbranding lager. Je hebt dus minder energie (lees voedsel) nodig en als je ook nog een stresskip bent, dan zorgt de aanmaak van cortisol ervoor dat je meer zin hebt in zoet.

Dit helpt dus allemaal niet erg mee bij het op gewicht blijven of zelfs afvallen. Tel daarbij op dat je huid kan veranderen, minder elastisch is en slapper wordt en je meer rimpels en pigmentvlekken krijgt. Haren gaan groeien waar ze anders niet zaten of het kan ook zo zijn dat ze ineens donker worden of uitvallen. Je slijmvliezen compleet opdrogen en je ineens met droge ogen en ‘droge’ doos loopt. Niet zo fijn allemaal.

Tja, je kunt vervallen in slachtofferschap en hard roepen dat je “een heel zwaar leven” hebt (Brigitte Kaandorp Youtube). Geweldig relativerend vind ik dat nummer. Maar zeg nou eerlijk, daar wordt het echt niet anders van.

Je kunt ook besluiten om goed voor jezelf te zorgen en de touwtjes zelf in handen te nemen en te kijken wat jij zelf kunt doen. Ik help je daar graag bij en speciaal daarvoor heb ik Menokuur ontwikkeld. Daar vertel ik je binnenkort meer over. Ben je nu al benieuwd volg met dan op fb of insta Menokuur of neem een kijkje op mijn website www.menokuur.com

Judith Bussink, Overgangsexpert en Natuurgeneeskundig Therapeut, helpt vrouwen slank en soepel door de overgang. “Maak van de overgang een overgangsperiode die je gebruikt om nog meer jezelf te worden en superlekker in je vel te zitten”. Dit door aandacht te hebben voor Voeding, Leefstijl, Mindset, Relaties, Patronen, Werk en Spiritualiteit.

Post a Comment