` HEALTH: Natuurlijke tips tegen menstruatiepijn - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?HEALTH: Natuurlijke tips tegen menstruatiepijn

Iedere maand is het weer zover, je bent ongesteld en dat levert nogal wat ongemakken op. Je hebt zeurende buikpijn, hoofdpijn en je emoties gaan alle kanten op! Dan maar een ibroprufen denken de meeste vrouwen, ondanks dat dat zeker bijdraagt in vermindering van deze klachten, is het op de lange termijn geen goede oplossing. Daarom delen wij hieronder een aantal natuurlijk tips om je menstruatieklachten te verminderen.

Sporten

Je kunt hierbij denken aan fitness, hardlopen of yoga, maar ook andere sporten zijn prima.
Sporten verminder je klachten, dit komt doordat je een betere doorbloeding krijg en ook minder een opgeblazen gevoel bij je buik en minder krampen. Dus ook al heb je geen zin, probeer het eens en je voelt je erna weer helemaal happy!

Massage

Laat je eens masseren en doordat je meer ontspannen bent en een betere doorbloeding krijgt, zullen je klachten ook sterk verminderen. Tegenwoordig ervaren mensen gauw stress en een massage geef je de ontspanning en de rust die je verdient, neem daarom eens wat tijd voor jezelf en laat je masseren!

Ademhalingsoefeningen

Door een goede en gecontroleerde diepe ademhaling creëer je ook meer ontspanning en rust en kun je zelfs in diepe slaap vallen. Wat is er nu fijner als je je niet zo fijn voelt om in een ontspannen slaap te vallen en weer happy wakker te worden!

Magnesium

Magnesium heeft ontzettend veel voordelen, maar vermindert ook je eetlust naar chocola. Tijdens de maandelijkse periode hebben vele vrouwen ontzettende trek in chocola, maar al die suikers zijn niet bevorderlijk voor je klachten, het kan deze klachten zelfs verergeren. Probeer daarom eens wat extra magnesium te nemen in die periode en je zult ervaren wat magnesium voor jou kan betekenen in deze periode!

Gemberthee

Van gember wordt het lichaam iets warm omdat het bloed harder gaat stromen. Dit wordt veroorzaakt doordat gember een natuurlijke bloedverdunner is. Heeft men dunner bloed dan kan de hoeveelheid bloed gebruikt bij de menstruatie ook toenemen. Daarnaast is gebleken dat gemberthee tot op vijfentwintig procent van de pijn wegneemt. De combinatie van meer bloed en pijnreductie zorgt ervoor dat de menstruatie minder heftig gaat verlopen en dat de steken minder intens zijn. Drink drie maal per dag een flinke mok gemberthee zodat de menstruatiepijn minder wordt.

Kaneel

Kaneel bezit verbazingwekkende Ontstekingsremmende en krampstillende eigenschappen die de intensiteit van de menstruele krampen kunnen verminderen. Voeg een kaneelstokje of kaneelpoeder toe aan je thee.

Welke natuurlijke tips heb jij weleens geprobeerd?

Bewaren

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Comments: 1

  • Avatar
    reply
    13 april 2018

    Een tijd geleden was ik in exact dezelfde situatie als jij nu. Ik heb voor een lange tijd last gehad van Menstruatiepijn. Een paar maanden geleden heb ik voor het eerst PeaPlex geprobeerd, tot nu zijn de resultaten erg positief. Ik zou het zeker aanraden.

Post a Comment