Member login

Username
Password

» Lost your Password?HEALTH: Obstipatie? Zo voorkom je het!

Heb je een constant verstopt gevoel? Je weet wel, dat nare en onheilspellende gevoel. Je moet naar de wc, maar het gaat niet. Je buik voelt opgeblazen en hard aan. Soms doet het pijn. Geen prettig gevoel. Gelukkig zijn er manieren om je verstopte gevoel op te lossen. Ja, echt waar: eet deze producten als je verstopt zit.

#1 Havermout

Havermout zitten vol vezels. Vezels, daar moet je het van hebben als je verstopt zit. Van havermout kun je natuurlijk een perfect lekker ontbijt maken: overnight oats, warme oats met appel en kaneel of havermoutpannenkoekjes. En dat zijn nog maar een paar mogelijke variaties, want er zijn er nog veel meer! Let op: ga je niet alleen maar te buiten aan havermout. Andere voedingsproducten zijn ook belangrijk.

#2 Water
Want als je water laat staan, heb je ook een probleem. Wanneer je vezels niet combineert met voldoende water, kunnen ze hun werk niet doen. Bovendien kan je door uitdroging weer constipatie krijgen, oftewel: je dikke darm kan weer verstopt raken. Kortom, probeer altijd genoeg te blijven drinken! Anders ben je terug bij af.

#3 Vers of bevroren fruit en groenten

Zolang ze hun schilletjes maar hebben, zit fruit en groenten boordevol vezels. Inderdaad: daarom zijn smoothies ook gezonder dan een simpel sapje. Met fruit en groenten kun je eindeloos variëren, je hoeft er niet eens een smoothie van te maken. Een heerlijke salade, een fruitontbijt of groenten bij de lunch kan natuurlijk ook. En, ook niet verkeerd: als je met regelmaat genoeg fruit en groenten binnenkrijgt, kan je dat opgeblazen gevoel veel makkelijker voorkomen.

#4 Gedroogde pruimen

Hoewel bij een opgeblazen gevoel vaak vers of bevroren fruit wordt aangeraden, in plaats van gedroogd fruit (vanwege het hoge suikergehalte), is dit bij een opgeblazen gevoel juist een goeie optie. Gedroogd fruit bevat veel van het suikeralcohol sorbitol. Sorbitol kan een laxerend effect hebben op het lichaam. De juiste oplossing voor dat opgeblazen gevoel! Let op: niet iedereen vindt het laxerende effect even aangenaam. Het is daarom aan te raden om bij jezelf na te gaan wat jij prettig vindt. Anders kun je beter voor vers of bevroren fruit gaan.

#5 Koffie

Het is algemeen bekend dat koffie ervoor kan zorgen dat je soms spontaan naar het toilet moet. Dit komt doordat cafeïne de dikke darm stimuleert om te bewegen. Bovendien kan zo’n lekker warm, vers kopje koffie de laatste boost zijn die je lichaam nodig heeft om eindelijk eens een echt toiletbezoek te doen. Ondanks dat koffie heerlijk is ’s ochtends, is het verstandig om hierbij toch op te letten dat je er niet teveel van drinkt. Drink koffie met mate!

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .