Member login

Username
Password

» Lost your Password?



HEALTH: Op bezoek bij de Mesoloog

Eindelijk was het dan zover, ik mocht op bezoek komen bij een Mesoloog in Den Haag. Hoewel ik zeer benieuwd was naar de werkwijze, was ik ook een beetje zenuwachtig wat ik moest verwachten en wat er precies uit het onderzoek naar voren zou komen. Bij aankomst deed een zeer vriendelijke vrouw de deur voor mij open en stelde mij direct op mijn gemak. Benieuwd hoe ik het ervaarde? Lees dan gauw verder…

In mijn algemene blog over Mesologie kon je al lezen wat een Mesoloog precies voor jou kan betekenen. Deze keer mocht ik het zelf ervaren en ik werd heel fijn op mijn gemak gesteld door Maggie en het begon allemaal met een inleidend gesprek oftewel een intake. De Mesoloog stelde mij vragen over mijn medische gegevens, mijn verdere ervaringen en over wat mijn klachten momenteel zijn.  Helaas ben ik nog regelmatig moe en val ik langzaam af en ze wilde hier graag wat meer over weten.

Na de intake mocht ik liggend (met kleren aan) plaats nemen op de behandelstoel. Vervolgens ging ze mijn pols voelen en tong bekijken volgens de traditionele Chinese geneeskunde en Ayurveda. Ik vond dit best even wennen, maar ze legde ontspannen uit wat ze precies ging doen of aan het doen was. Ik voelde me op mijn gemak en daarna volgde de rest van de behandeling. Dit werd gedaan door Electro Fysiologische Diagnostiek toe te passen. De mesoloog meet 80 tot 100 acupunctuurpunten op de meridianen (energiebanen) op de handen en de voeten en kan zo het (dis) functioneren meten. Tevens behoort het doormeten van vitaminen, mineralen, hormonen, enzymen en voeding in jouw lichaam zo tot de mogelijkheden.
Omdat het een medisch onderzoek en advies is kan ik helaas niet uitweiden over alles. Maar een aantal dingen zijn natuurlijk wel interessant om te weten. Zo bleek mijn lichaam veel last te hebben van (zware) metalen, dit o.a. door het gebruik van een beugel, een plaatje in mijn rechterwang (na mijn kaakoperatie) en mijn 2 implantaten in mijn gebit. Het is daarom belangrijk om voeding te eten die niet afkomstig is uit blik (dat vermijd ik al geruime tijd) en ander verpakkingsmateriaal, cosmetica (gebruik ik weinig en anders natuurlijk). Tevens ben ik gevoelig voor andere chemische producten zoals wasmiddel met veel toevoegingen (ik gebruik natuurlijk wasmiddel en wasverzachter). Als gevolg van de belasting van (zware) metalen kunnen tekorten ontstaan en ik zal meer mineralen moeten innemen zoals calcium, magnesium, ijzer, zink en selenium.

Daarnaast kwamen er nog een aantal dingen naar voren die ik al wel had zien aankomen en echter alleen bevestigd werden. Wat ook heel handig was om te weten is dat een mesoloog ook precies kan testen hoe je reageert op bepaalde voedingsmiddelen. Zo kwamen we erachter dat ik momenteel rooibos, drop en schaal- en schelpdieren helemaal niet goed kan verdragen. Ook kwamen er nog meer verrassende dingen naar voren die ik liever voor mezelf houd.

De behandeling duurde best lang, maar was dan ook zeer uitgebreid en ik had helemaal niet het gevoel dat ik lang aanwezig was. Ik stelde tussendoor vragen en kreeg antwoorden op de dingen die ik graag wilde weten. Na de behandeling volgde er een nagesprek en werden de adviezen besproken en meegegeven, zodat ik deze door kon voeren en hiermee mijn gezondheid nog meer een boost kan geven. Zo werden er bepaalde vitamines, mineralen en homeopathische middelen voorgeschreven, maar dit is natuurlijk bij ieder persoon anders. Tevens zou ik nog een mooi eindverslag per post ontvangen en deze kreeg ik dan ook  een week na de behandeling thuis opgestuurd.

Heeft het mijn gezondheid echt verbetert na de behandeling bij de Mesoloog?
Het is lastig om dit te vertellen na een korte periode, maar ik voel me wel minder moe en ook het afvallen gaat makkelijker. Sinds dat ik deze vitamines, mineralen en homeopathische middelen gebruik merk ik lichte verbetering en ook doordat ik sommige dingen laat staan merk ik dat ik meer energie heb gedurende de dag. Op de langere  termijn ga ik natuurlijk ook kijken of het echt iets met mij gedaan heeft en houd ik jullie hiervan op de hoogte!

Wil je ook eens een mesoloog bezoeken? Neem dan hier een kijkje voor een Mesoloog in de buurt!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .