` HEALTH: Pijn: niet altijd te voorkomen, vaak wel te behandelen - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?Pijn niet te voorkomen, wel te behandelen

HEALTH: Pijn: niet altijd te voorkomen, vaak wel te behandelen

Pijn: we krijgen er allemaal wel eens mee te maken in ons leven, over het algemeen zelfs wel vaker dan eens. Een pijntje zo hier en daar, of zelfs ernstige pijnen die het leven ontregelen, vallen over het algemeen niet te voorkomen. Gelukkig vallen de meeste pijnen wel goed te behandelen.

We hebben het allemaal wel eens: hoofdpijn

Hoofdpijn is misschien wel de meest voorkomende pijn die we kennen. Dat is niet zo vreemd, hoofdpijn kan namelijk vele oorzaken hebben. Virusinfecties als griep en verkoudheid worden vaak vergezeld van een dagenlange hoofdpijn. Slaat de verkoudheid om in een bijholteontsteking, dan zit je zelfs nog wat langer met de hoofdpijn opgescheept.

Maar er zijn veel meer zaken die voor kortere of langere tijd hoofdpijn kunnen veroorzaken. De meest voorkomende is waarschijnlijk stress. Door stress zijn we geneigd onze spieren aan te spannen, zeker deze in de nek worden in tijden van spanning vaak stijf en stram. Stijve nekspieren kunnen een flinke hoofdpijn veroorzaken. Door stress te voorkomen en proberen de nek los te maken of houden kan deze hoofdpijn minder vaak voorkomen, of afnemen als de pijn er eenmaal is.

De meeste soorten hoofdpijn zijn met een pijnstiller als paracetamol of ibuprofen goed beheersbaar te houden. Het is handig om deze middelen altijd in huis te hebben, hoofdpijn slaat tenslotte altijd toe op onverwachte en onhandige momenten. Werken pijnstillers niet afdoende of komt de pijn wel erg vaak terug? Dan is een bezoekje aan de dokter de juiste stap.

 

Pijnlijke spieren en gewrichten

Naarmate we ouder worden willen onze spieren en gewrichten ons nog wel eens in de steek laten. Spieren worden strammer, gewrichten beginnen slijtage te vertonen. Dit kan zorgen voor spierpijn, maar ook voor pijn in de gewrichten nu deze niet meer soepel kunnen bewegen.

Over het algemeen wordt aangeraden om zoveel mogelijk in beweging te blijven, maar deze beweging wel aan te passen aan de mogelijkheden. Pijn dient daarbij zoveel mogelijk te worden voorkomen. Is de spierpijn tijdelijk, en valt deze duidelijk te herleiden naar een flinke inspanning? Dan is het innemen van een pijnstiller een prima manier om de pijn tegen te gaan. Gewrichtspijn valt, als deze mild is, ook goed te behandelen met een pijnstiller. Omdat pijnstillers vaak een ongunstige werking hebben op de maag, zeker bij langer gebruik, valt het aan te bevelen om bij gewrichtspijn zoveel mogelijk te kiezen voor een pijnstiller die direct op de pijnlijke plek kan worden gesmeerd. Voltaren heeft deze in het assortiment. Zo komt de pijnstiller direct op de juiste plek aan, en wordt de maag ontzien.

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .