Member login

Username
Password

» Lost your Password?HEALTH: Preventieve leefstijlgeneeskunde & heerlijk recept van pittige eiersalade!

Als je wilt afvallen, dan ga je meestal op dieet. Alle diëten werken, zolang je ze maar volgt. Dus wat er vaak gebeurd is dat men een dieet volgt, daarmee afvalt en daarna weer terugkeert naar de oude voedingspatronen. Met als gevolg dat je de meeste kilo’s weer aankomt en als je pech hebt (helaas vaak) nog met 1 à 2 kilo’s extra. Dit is namelijk een overlevingstrucje van het lichaam. Afvallen werkt pas echt als je daadwerkelijk iets aan je leefstijl veranderd. Niet voor even, maar voor het leven. Lees gauw verder en maak ook de heerlijke pittige eiersalade!

Preventieve leefstijlgeneeskunde

Dit is iets dat ik ook altijd met mijn cliënten bespreek. Ik ben voor preventieve leefstijlgeneeskunde, waarmee jij zo gezond mogelijk oud kunt worden. We worden met zijn alle steeds ouder, maar van die tijd zijn we met zijn alle steeds langer ziek. En dat is niet alleen heel naar voor de kwaliteit van leven, maar ook kost het ons met zijn alle heel erg veel geld. En door middel van leefstijl kan er zo veel voorkomen, teruggedraaid en zelfs genezen worden. Ik ben dan ook mega enthousiast over preventief aan de slag gaan! De beste tijd om aan je gezondheid te werken, is wanneer je gezond bent!

Bij een lifestylechange horen dus ook voedingsveranderingen. Het begint met het doorbreken van oude patronen en gewoontes. Als je altijd blijft doen wat je gedaan hebt, zul je krijgen wat je altijd kreeg. Verwacht enkel een verandering als je daadwerkelijk iets veranderd. Zo wil ik mijn clientes een voedingspatroon aanleren waarmee ze echt vooruit kunnen, niet alleen nu, maar ook op de lange termijn. En dat gaat vaak samen met het doorbreken van vastgeroeste patronen. Zoals het vervangen van broodmaaltijden.

 

Nederland broodland

Wij zijn in NL echt een broodland, waarbij we met gemak een stuk of 6 boterhammen per dag eten. Want ja, het is heel makkelijk! Je pakt een boterham en smeert hem, klaar is kees. Maar dat kan zeker gezonder en gevarieerder. We hebben geen brood nodig, er zijn zo veel andere lekkere opties voor ontbijt en lunch te bedenken. Brood is eigenlijk enkel een transportmiddel. En in plaats van dat we deze gaan vervangen voor crackers/rijstwafels of andere ‘broodvervangers’, stimuleer ik altijd om creatiever te denken! Bladgroentes lenen zich prima als transportmiddel! Denk eens aan een slablad, witlofblaadjes, een selderijstengel etc. Een hele goede manier om en meer groente binnen te krijgen en je broodmindset te doorbreken.

Hieronder voor jullie een lekker lunchrecept! Wat ook prima als ontbijt of snack kan dienen!

 

Pittige Eiersalade

Ik had echt zin in een lekkere lauwwarme eiersalade. En heb gekeken wat ik nog in huis had. Het kan natuurlijk vrij simpel zijn om een lekkere eiersalade te maken.

Het recept voor 2 ruime lunchporties:

 • 4 eieren
 • 3 stengels bleekselderij
 • Paar takjes koriander
 • 1 sjalotje
 • 4 plakjes gebakken bacon
 • 2 el mayonaise
 • 1 a 2 tl Dijon mosterd naar smaak
 • Himalaya zout en peper naar smaak

 

Zo maak je het:

 • Kook de eieren tot ze net hard zijn, beetje donker gelig vind ik ze het lekkerst (en geniet je van de meeste gezondheidsvoordelen).
 • Snijd de bleekselderij stengels in kleine boogjes, snijd het uitje fijn en knip (zo doe ik dat tenminste altijd met mijn speciale keukenschaar) de koriander fijn en de bacon in reepjes.
 • Meng de mosterd met de mayonaise (ik houd zelf van pittig dus 2 tl voor mij!) en voeg alles bij elkaar.
 • Eieren afgieten en pellen en in stukjes bij het mengsel. Voorzichtig roeren, afmaken met wat Himalaya zout en peper!

Heerlijk als lunch, waarbij je witlofblaadjes vult met de salade! En wil je er een lekkere twist aan geven, dan voeg je er 2 artisjokharten aan toe.

Eet smakelijk!

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .