Member login

Username
Password

» Lost your Password?HEALTH: Ramona deelt haar tussenstand en welke supplementen zij in neemt

Eerst een tussenstand: Op 12 maart begon ik aan mijn jaartraject om 50 KG af te vallen. Inmiddels ben ik 30 KG kwijt. Dit voelt zo goed, ik barst van de energie, het sporten gaat me goed af en a.s. zondag doe ik mee aan de Pierloop! Een loop van 5 KM, wie had dat aan het begin van dit jaar gedacht? Ik zal ongetwijfeld niet de snelste zijn, maar ik doe het mooi wel. Naast het trainen, het letten op mijn voeding en het prikkelen van mijn mindset zijn het gebruik van supplementen ook een belangrijk onderdeel in mijn jaartraject. Ik geef je een kijkje in de supplementen die ik gebruik.

Als 1e werd mij een goede omega-3 visolie aangeraden. Toevallig had ik daar al het e.e.a. over gelezen en ik wist precies welke visolie ik wilde gaan gebruiken, die van Eqology. Deze olie is goed in verhouding EPA en DHA en heeft een lage totox-waarde (= oxidatiewaarde). Voorafgaand aan het gebruik van deze olie deed ik een bloedtest om uit te vinden hoe het zat met mijn verhouding omega-3/omega-6 (van 3 heb je vaak tekort en van 6 teveel). De uitslag was niet over om naar huis te schrijven.

Toevallig heb ik net weer een test gedaan om te zien hoe het er nu voor staat. Met een week of 2 ontvang ik de uitslag. Op deze manier is het ook leuk om te zien hoe je gezondheid verbetert. Ik verklein hiermee de kans op hart- en vaartziekten en voorkom een hoge bloeddruk. Ook staan de visvetzuren erom bekend te helpen bij het herstellen van de spieren (en de spierpijn die ik heb is echt heel gering) en ze helpen spieraanhechting ontstekingen te voorkomen. Ervaarde ik vorig jaar een pijnlijk probleem bij een aanhechting spier in mijn schouder, waarvoor ik weken bij de fysio heb gelopen zonder resultaat, ik heb er nu gewoon geen last meer van. Ook mijn hielspoor is weg!

2 x daags neem ik 1 ml magnesium in. Magnesium is een mineraal en is o.a. nodig voor de vorming van botten en spieren, het goed functioneren van spieren en de goede werking van een flink aantal enzymen. Wanneer je een tekort hebt aan magnesium kun je spierkrampen en vermoeidheid ervaren.

Dan de pillen. Ik ben direct op zoek gegaan naar een pillendoosje. Want ik wist dat ik anders ging vergeten de supplementen op de juiste tijd in te nemen. Ik vond een uitgebreide doos met voor iedere weekdag een bakje met 4 vakjes. Precies wat ik nodig had. Iedere avond, wanneer ik de laatste supplementen neem, ruil ik het bakje om met het bakje voor de volgende dag. Het 1e wat ik doe als ik ’s ochtends beneden ben is het bakje vullen. Iedere dag gebruik ik:

  • 1 x multi-vitamine met goed opneembare vitamines en mineralen als aanvulling op mijn dagelijkse voeding
  • 3 x per dag fundazymes, voor iedere hoofdmaaltijd, dit helpt bij het verteren van de voeding
  • 2 x per dag dim, dit helpt om de vetopslag op mijn buik en dijen te verminderen
  • 1 x per dag L-glutamine, dit is een aminozuur wat o.a. helpt om de spierpijn te verminderen en het herstel te bevorderen

Een hele lijst dus! Ik wil daarbij melden dat ik dit advies van mijn coach heb ontvangen. Laat je altijd goed adviseren voor je meerdere supplementen gaat gebruiken, het is namelijk niet nodig om meer binnen te krijgen dan je nodig hebt en dat is voor iedereen anders.

Mijn naam is Ramona de Brock. 35, vrouw, mama, dochter, vriendin en ondernemer. Samen met Martijn, onze 3-jarige zoon Hugo en Berner Sennen hond Bella wonen wij vlakbij de kust in IJmuiden. Mijn interesses liggen voornamelijk bij gezondheid en goede voeding. Zo werkte ik vroeger jaren bij een natuurvoedingswinkel in Haarlem en ben ik in 2012 mijn eigen natuurvoedingswinkel voor honden en katten gestart. Desondanks ben ik zelf een professionele jojo’er. Ik heb periodes gekend van heel veel aankomen (tientallen kg’s), deze weer afvallen, toch weer aankomen en meer.. Maar ik heb nu voor mijzelf het wiel uitgevonden om deze kg’s voorgoed en voor altijd kwijt te raken. Ik volg hiervoor een jaartraject waarin gezond eten en sporten (Crossfit) op nummer 1 staan. Momenteel heb ik het 1e kwartaal achter de rug en ben ik 16 kg afgevallen. Je kunt mij volgen via Instagram @ramonadebrock

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .