` MIND: Sekspraat is taboe - Boost your Health

Member login

[wlm_loginform]

MIND: Sekspraat is taboe

Ik​ ​ben​ ​altijd​ ​heel​ ​open​ ​geweest​ ​over​ ​het​ ​onderwerp​ ​seks.​ ​Dat​ ​komt​ ​mede​ ​door​ ​mijn opvoeding.​ ​Mijn​ ​ouders​ ​konden​ ​er​ ​makkelijk​ ​over​ ​praten​ ​en​ ​daardoor​ ​was​ ​het​ ​ook​ ​geen taboe​ ​om​ ​dit​ ​onderwerp​ ​aan​ ​te​ ​snijden.​ ​Daarnaast​ ​was​ ​het​ ​ook​ ​niet​ ​vreemd​ ​of​ ​werden​ ​wij​ ​als tieners​ ​niet​ ​giechelig​ ​als​ ​wij​ ​met​ ​onze​ ​ouders​ ​op​ ​de​ ​bank​ ​zaten​ ​en​ ​er​ ​kwam​ ​in​ ​een​ ​film​ ​een vrij​ ​scène​ ​voorbij.​ ​Mijn​ ​ouders​ ​zagen​ ​die​ ​momenten​ ​juist​ ​om​ ​ons​ ​de​ ​vraag​ ​te​ ​stellen​ ​“Is​ ​er toevallig​ ​nog​ ​iets​ ​wat​ ​jullie​ ​willen​ ​weten?”


Omdat​ ​voor​ ​mij​ ​seks​ ​iets​ ​natuurlijks​ ​is​ ​om​ ​over​ ​te​ ​praten​ ​vergeet​ ​ik​ ​wel​ ​eens​ ​dat​ ​dat​ ​voor anderen​ ​niet​ ​zo​ ​is.​ ​Ik​ ​zat​ ​mijn​ ​beste​ ​vriendin​ ​te​ ​vertellen​ ​dat​ ​ik​ ​met​ ​mijn​ ​vader​ ​een​ ​paar weken​ ​daarvoor​ ​een​ ​grappig​ ​gesprek​ ​had.​ ​“Isabelle?”​ ​Ja​ ​pap.​ ​“je​ ​bent​ ​nu​ ​toch​ ​al​ ​ruim​ ​5​ ​jaar alleen”​ ​,​ ​Ja​ ​pap,​ ​waar​ ​wil​ ​je​ ​naartoe?​ ​“Heb​ ​je​ ​dan​ ​ook​ ​al​ ​5​ ​jaar​ ​lang​ ​helemaal​ ​geen​ ​seks?” Nee​ ​pap,​ ​ik​ ​sta​ ​niet​ ​al​ ​5​ ​jaar​ ​droog​ ​.​ ​“O”​ ​“Isabelle…”​ ​Ja​ ​pap….​ ​“Als​ ​ik​ ​ooit​ ​condooms​ ​voor​ ​je moet​ ​halen,​ ​moet​ ​je​ ​het​ ​zeggen​ ​hè”….​ ​Mijn​ ​vader​ ​en​ ​ik​ ​hebben​ ​zo​ ​moeten​ ​lachen​ ​met​ ​zijn tweetjes,​ ​maar​ ​het​ ​zorgde​ ​bij​ ​mijn​ ​vriendin​ ​rode​ ​wangen​ ​en​ ​oortjes.​ ​Ze​ ​was​ ​lichtelijk​ ​in shock​ ​dat​ ​ik​ ​daadwerkelijk​ ​dat​ ​soort​ ​gesprekken​ ​met​ ​hem​ ​had​ ​en​ ​heb.

Het​ ​verbaasde​ ​mij​ ​zo​ ​enorm​ ​dat​ ​een​ ​mede​ ​leeftijdsgenoot,​ ​ik​ ​ben​ ​32,​ ​zich​ ​nog​ ​zo​ ​schaamde voor​ ​dit​ ​onderwerp​ ​en​ ​seksualiteit.​ ​Ik​ ​durfde​ ​haar​ ​rustig​ ​te​ ​zeggen​ ​dat​ ​ik​ ​al​ ​een​ ​tijdje​ ​geen seks​ ​had,​ ​maar​ ​dat​ ​ik​ ​mezelf​ ​ook​ ​prima​ ​kon​ ​helpen.​ ​Wow,​ ​weer​ ​hele​ ​grote​ ​ogen.​ ​Dat​ ​deed zij​ ​nou​ ​nooit.​ ​En​ ​toen​ ​was​ ​het​ ​aan​ ​mij​ ​om​ ​mijn​ ​slok​ ​drinken​ ​bijna​ ​uit​ ​te​ ​proesten​ ​van verbazing.​ ​“nee​ ​hoor,​ ​brrrr,​ ​dat​ ​doe​ ​ik​ ​echt​ ​niet”​ ​zei​ ​ze​ ​nog​ ​gauw.​ ​En​ ​toen​ ​kwam​ ​er​ ​een​ ​heel klein​ ​stemmetje​ ​die​ ​mij​ ​vroeg​ ​“heb​ ​je​ ​dan​ ​ook​ ​speeltjes?”​ ​Waarschijnlijk​ ​dacht​ ​ze​ ​dat​ ​ik​ ​nee zou​ ​zeggen,​ ​maar​ ​toen​ ​het​ ​antwoord​ ​het​ ​tegenovergestelde​ ​was​ ​viel​ ​ze​ ​zo​ ​wat​ ​van​ ​de​ ​bank. Sindsdien​ ​zegt​ ​ze​ ​steeds​ ​“Ik​ ​wil​ ​graag​ ​je​ ​collectie​ ​komen​ ​bekijken​ ​hoor”.

Ik​ ​vind​ ​het​ ​ontzettend​ ​fijn​ ​om​ ​haar​ ​op​ ​de​ ​leeftijd​ ​die​ ​ze​ ​nu​ ​heeft​ ​opener​ ​te​ ​laten​ ​zijn​ ​met​ ​het onderwerp​ ​seks.​ ​Dat​ ​ze​ ​inziet​ ​dat​ ​ze​ ​zich​ ​niet​ ​hoeft​ ​te​ ​schamen​ ​over​ ​haar​ ​eigen​ ​seksualiteit. Het​ ​lijkt​ ​er​ ​soms​ ​op​ ​dat​ ​mannen​ ​zich​ ​alles​ ​mogen​ ​veroorloven​ ​als​ ​het​ ​op​ ​seks​ ​en​ ​sekspraat aankomt,​ ​maar​ ​dat​ ​het​ ​niet​ ​kan​ ​als​ ​wij​ ​vrouwen​ ​dat​ ​doen.​ ​Dat​ ​er​ ​nog​ ​een​ ​taboe​ ​op​ ​heerst. Wij​ ​zijn​ ​niet​ ​minder​ ​vrouw,​ ​of​ ​niet​ ​minder​ ​beminnelijk​ ​als​ ​we​ ​weten​ ​wat​ ​we​ ​willen​ ​en​ ​niet willen,​ ​weten​ ​wat​ ​we​ ​fijn​ ​en​ ​lekker​ ​vinden​ ​en​ ​dat​ ​ook​ ​kunnen​ ​aangeven.​ ​Wij​ ​zijn​ ​niet​ ​minder vrouw​ ​als​ ​wij​ ​af​ ​en​ ​toe​ ​met​ ​onszelf​ ​“spelen”.​ ​En​ ​geloof​ ​me,​ ​ook​ ​je​ ​vrouwelijke​ ​collega​ ​die tegenover​ ​je​ ​zit​ ​op​ ​werk,​ ​of​ ​de​ ​schoolpleinmoeder​ ​doet​ ​het.​ ​Alleen​ ​praten​ ​we​ ​er​ ​niet​ ​over, terwijl​ ​mannen​ ​durven​ ​en​ ​kunnen​ ​zeggen​ ​dat​ ​ze​ ​4​ ​x​ ​per​ ​week​ ​de​ ​hand​ ​aan​ ​zichzelf​ ​slaan.

Daarom​ ​kan​ ​ik​ ​moeders​ ​en​ ​vaders​ ​alleen​ ​maar​ ​aanmoedigen​ ​open​ ​en​ ​vrij​ ​te​ ​zijn​ ​in​ ​de communicatie​ ​met​ ​hun​ ​kinderen.​ ​Ik​ ​denk​ ​namelijk​ ​dat​ ​de​ ​schaamte​ ​voornamelijk​ ​bij​ ​de ouders​ ​ligt​ ​om​ ​dit​ ​onderwerp​ ​aan​ ​te​ ​snijden,​ ​en​ ​dat​ ​kinderen​ ​daardoor​ ​het​ ​onderwerp​ ​mijden en​ ​zelf​ ​maar​ ​op​ ​onderzoek​ ​uitgaan,​ ​terwijl​ ​ik​ ​zeker​ ​weet​ ​dat​ ​het​ ​voor​ ​kinderen​ ​ontzettend​ ​fijn is​ ​te​ ​kunnen​ ​praten​ ​over​ ​hun​ ​ontdekkingstocht​ ​naar​ ​hun​ ​eigen​ ​seksualiteit.

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment