` HEALTH: Slaapdagboek van Isabelle - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?HEALTH: Slaapdagboek van Isabelle

Vorige week heb ik jullie in mijn blog laten weten dat ik mijn slaapritme wilde gaan omgooien. Van 5 tot 6 uur slaap in de nacht naar minimaal 7 uur slaap in de nacht. Op naar meer slaap in de nacht en dus naar meer energie overdag. De enige die dit ritme kan omgooien ben ikzelf, en ik vond de maand juli wel perfect om daar mee te beginnen.  Of mij dit  is gelukt vertel ik jullie graag naar aanleiding van dit slaapdagboek.

Maandag 1 juli

Op maandagen moet ik altijd om 07.00 uur op kantoor zijn. Mijn wekker gaat dan standaard om 05.00 uur. Ik begin de dag namelijk op mijn gemak en ontspannen. Dit betekent wel dat ik op zondag al om 22.00 uur moet slapen om aan mijn slaapuren te komen. Ik laat mijn hond extra bijtijds uit, en stap om 20.30 uur onder de douche. Ik lig om 21.00 uur op bed en kijk nog wat tv. Om 22.00 uur sluit ik alles af en ik slaap binnen 15 minuten. Mijn biologische klok weet dat ik om 05.00 uur op moet en word dan ook net voor tijd wakker. Verkwikt! Ik heb niet de wil om me om te draaien en verder te slapen. Misschien is het toeval, misschien ook niet. Ik trek mijn sportkleding aan en besluit een rondje te gaan hardlopen in combinatie met het uitlaten van mijn hondje. om 05.45 kom ik weer thuis, ontbijt ik en ga ik mijn rustig aan douchen. In geen tijden heb ik zo uitgeslapen en ontspannen op de zaak gezeten om 07.00 uur.

 

Dinsdag 2 juli

Op dinsdagen werk ik vanuit huis en omdat ik toch een ritme in mijn dag wil hebben, wil ik uiterlijk om 07.00 uur opstaan. Met het gegeven dat ik waarschijnlijk veel eerder dan dit wakker ben wil ik uiterlijk om 23.00 uur in bed liggen. Mijn avondroutine op de maandag begint dan ook om 22.00 uur. Ik laat Boy uit, douche even snel en kruip mijn bed in. Ik heb het geen 23.00 uur zien worden, ik moet zeggen dat ik ook behoorlijk moe was. De eerste keer dat ik wakker werd was iets na 05.00 uur. TE VROEG! Ik draai mezelf nog even om en de keer daarna dat ik wakker werd was het 06.00 uur. Helemaal uitgeslapen en fris. Ik trek mijn huispak aan en laat Boy 45 minuten uit. Bij thuiskomst ontbijt ik, maak ik mijn huis schoon en draai ik een was. Daarna even snel douchen en uiteindelijk zit ik om 09.30 uur met opengeklapte laptop te werken. Dit slaapritme omgooien lijkt wel heel makkelijk te gaan. Benieuwd naar morgen!

 

Woensdag 3 juli

Ook op woensdag werk ik vanuit huis, dus ik zou in principe kunnen uitslapen dus wat later naar bed gaan zou geen probleem zijn. Niet wetende dat ik al vroeg in de avond heel moe ben en dus al om 22.30 op bed lig. Ik kijk op mijn radio wekker en zie dat het 22.45 uur is. Later dan dit heb ik het niet zien worden. Onvoorstelbaar maar waar, ik word gewoon pas om 06.20 uur wakker. Dat betekent dat ik meer dan 7.5 uur heb geslapen in een ruk!!!! En niet alleen ik, ook mijn hond lijkt dit ritme wel ok te vinden. Ik sta super uitgerust op, ga heerlijk 45 minuten wandelen met de hond en begin super verkwikt met de dag.

 

Donderdag 4 juli

Waarom weet ik niet, maar ik heb niet lekker geslapen. Allereerst kon ik de slaap niet vatten ondanks dat ik nog voor 23.00 uur in bed lag heb ik het 00.30 uur zien worden. En niets is zo demotiverend dan de tijd voorbij te zien schieten terwijl je eigenlijk wilt slapen. Vanaf het moment dat ik dan uiteindelijk wel in slaap ben gevallen, ben ik ieder uur wel een keer wakker geweest. Waar ik normaal als een plank in bed lig, heb ik nu behoorlijk liggen woelen. Uiteindelijk werd ik om 06.50 uur wakker. Net geen 6.5 uur in bed gelegen. Ik zeg juist niet slapen, want als ik de 5 uur slaap heb gehaald dan is dit veel. Ik ben werkelijk niet vooruit te branden deze ochtend. Loop als een zombie de hond uit te laten en ben continu aan het geeuwen. Deze “vermoeidheid” achtervolgd mij ook heel de dag, super irritant!

 

Vrijdag 5 juli

Op vrijdag moet ik weer naar kantoor, dus ik kruip om 22.00 uur lekker mijn bed in na de hond nog te hebben gelopen en het duurt niet lang voordat ik in slaap val. Mijn wekker heb ik gezet om 05.30 uur en dat is maar goed ook. Normaal gesproken word ik voor de wekker al wakker, maar niet deze ochtend. Ik lag na ruim 7 uur slapen nog lekker te dromen. Maar hup weer naar buiten met Boy, 45 minuten wandelen en daarna mezelf klaarmaken voor werk. Grappige is, mijn collega’s op kantoor vonden mij vandaag heel vrolijk en opgewekt. Waarschijnlijk omdat ik zo lekker had uitgeslapen!

 

Zaterdag 6 juli

Te laat gaan slapen, te vroeg wakker. Dat is eigenlijk alles wat ik erover kan zeggen. Ik kwam een mooie natuurdocu tegen op tv en ineens was het 23.30 uur en moest ik mijn hond nog uitlaten. uiteindelijk sliep ik rond 00.15. Ik mocht van mezelf slapen tot 06.00 uur maar werd eerder wakker. Uiteindelijk een nacht gehad van 5.5 uur. Te kort, en ik voelde het gelijk. Heel de dag heb ik achter de feiten aangelopen. Op het werk ging het wel heel erg lekker, maar daarna kakte ik volledig in! In de avond kreeg ik dan wel weer mijn energie terug. Duidelijk is wel dat ik het beter doe op meer slaap.

 

Zondag 7 juli

Ahhhh zo lekker geslapen vannacht. Ik ben rond 23.00 uur naar bed gegaan en sliep niet veel later. Pas om 07.00 uur schrok ik wakker! Boy lag mij met wakkere ogen aan te kijken. Ik kan het nog, 8 uur slapen!! Ik heb zin in vandaag en ga dan ook een gezellige dag voor de boeg bij mijn ouders thuis. Ik voel me opgewekt en verkwikt. Wat een beetje slaap al niet kan doen!

Conclusie van het hele verhaal. Je slaapritme “cold turkey” omgooien kan! Waar ik vooral achter ben gekomen de afgelopen week dat mijn lichaam en geest veel vrolijker worden van 7 uur slaap of meer. De dagen dat ik daar niet aan kwam deze week waren slopend. Ik was moe en uit mijn doen. Op de dagen dat ik wel aan mijn uren kwam was ik opgewekt en energiek. Ik ga nu bewust “op tijd” naar bed. Kijk echt, ga ik op deze manier de 7 uur halen? Dat is totaal niet lastig! Ik ben benieuwd, hoeveel uur slaap jij gemiddeld op een nacht?

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment