Member login

Username
Password

» Lost your Password?HEALTH: Slik jij vitamines?

De meningen zijn erover verdeeld. Moeten we nou wel allemaal massaal aan de vitaminepillen of haal je al voldoende vitamines uit je voeding als je goed en gevarieerd eet? De een zegt van niet, de ander vind van wel. En zo ontstaan er verhitte discussies waar er nooit een winnaar of verliezer kan zijn. Ik denk er het mijne van, dus ben je nieuwsgierig wat ik vind van het gebruik van vitaminen en wat het voor je gezondheid kan betekenen, lees dan snel verder!

Allereerst wil ik direct zeggen dat gezonde voeding toch wel de key is voor je gezondheid. Op veel websites lees ik dat als je gezond en gevarieerd eet en je geen risicogeval bent (oud, zwanger, ziek), je eigenlijk geen extra vitamines hoeft te gebruiken. Maar waarom zijn ze dan in overvloed overal te koop? En waarom houd het niet op bij een multivitamine maar is er werkelijk van alles te verkrijgen? Waar komt de hype vandaan en is het echt nodig?

Wat je tegenwoordig veel ziet is dat mensen hun “ongezonde” levensstijl proberen te compenseren met het slikken van vitaminepillen. Of je ziet dat mensen die gezond leven en een cheatday hebben juist op die dag hun multivitamine innemen. Belangrijk om te weten is dat dit dan totaal geen effect gaat hebben. 1 Dag een vitaminepil slikken zal geen effect hebben op je gestel, en als je een ongezonde levensstijl hebt, dan kan je nog zoveel pillen slikken als je wilt, maar je blijft ongezond.

Maar hoe weet je nou precies of je voldoende vitamines binnenkrijgt? En hoe kom je erachter als je wel tekorten hebt? Over het algemeen heb je niets nodig en kan je alles wat je dagelijks nodig hebt halen uit voeding. Er zijn handige tabellen en lijstjes die de ADH vermelden van diverse vitamines en uit welke voeding je dit kunt halen. Ook is er een hele handige eetmeter op de site van het voedingscentrum waarin je precies kunt invullen wat je eet en waar je wellicht tekort in schiet. Na mijn gastric bypass heb ik een periode een tekort gehad aan vitamine B12 en hebben mensen met een gastric bypass regelmatig een calcium tekort.

Het is dan ook niet nodig om heel veel verschillende vitamines te slikken, maar om gericht te kijken wat je tekorten zijn (als je ze al hebt). Dit is ook uit je bloed te halen en zou je dus op het lab kunnen laten testen. Want waarom iets slikken wat je eigenlijk niet nodig hebt.

Als je dan wel iets gebruikt, zorg er dan voor dat de kwaliteit super goed is, want ook hierin zit heel erg veel verschil. Laat je goed informeren wat je daadwerkelijk nodig hebt en koop daarop de juiste producten.

Tegenwoordig hoef je de deur niet meer uit om de juiste producten voor jou aan te schaffen. Dat maakt het gebruik van de juiste vitamines van Flinndal.nl een stuk makkelijker.

Nu ben ik nieuwsgierig? Gebruiken jullie voedingssupplementen of vitamines? en zo ja, doen jullie dit al lang?

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Comments: 1

  • reply
    17 mei 2018

    Ik zou alleen in overleg met een arts extra vitamines of supplementen nemen. Een overschot aan vitamines kan ook heel vervelend en gevaarlijk zijn. Over het algemeen kost een bloedtest bij de huisarts niet meer dan €25,-, dus als je dat een keer per jaar doet, weet je altijd of je gezond bent en of je tekorten moet aanvullen.

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .