Member login

Username
Password

» Lost your Password?HEALTH: Stoppen met roken loont!

Een verslaving als roken is moeilijk onder controle te houden. Zo ken ik veel mensen die een pakje rookten en acuut stopten, zelfs een jaar of langer niet rookten en daarna toch weer begonnen. Verslaving hangt vaak samen met stress, werkdruk of emotionele problemen. In deze moderne maatschappij komen we dan ook steeds meer verslavingen tegen, die vroeger zelfs onbekend of zeldzaam waren. Zo zijn er mensen met een eetverslaving, drankverslaving, drugsverslaving, seksverslaving, sport-/beweegverslaving en natuurlijk altijd nog de rookverslaving.

Zelf ben ik niet iemand die je op de vingers tikt omdat iets niet mag: ik geloof dat als mensen hun gezondheid echt willen verbeteren, ze vanzelf actie ondernemen om te stoppen met roken, zij het door zelf aan de slag te gaan, zij het door hulp te zoeken. De eerste stap in gedragsverandering is bewustwording, om vervolgens na te gaan denken over voordelen van het veranderen van je gedrag. Daarom vind ik het belangrijk om te laten zien wat stoppen met roken je kan opleveren, in plaats van je te vertellen wat je jezelf nu aandoet. Positieve bekrachtiging!

Smoking_health_benefits_male

Bron afbeelding

Wil jij stoppen met roken? Dan volgen hieronder speciaal voor jou 5 tips om te werken aan een gezondere versie van jezelf!

  1. Stop niet in één keer, maar bouw het rustig af. Zo zorg je ervoor dat je niet snel terugvalt omdat je zó snakt naar nog één sigaret;
  2. Voorkom verleidingen: ga eens wat minder naar een plek waar veel gerookt wordt en zoek een nieuwe sport of ga er lekker even op uit;
  3. Vertel het aan je omgeving, dan kunnen familie en vrienden je steunen en ervoor zorgen dat ze er voor je zijn als je het moeilijk hebt;
  4. Zorg goed voor jezelf, wat betekent dat je gezond eet, regelmatig beweegt en voldoende slaapt. Zo voel je je al direct fitter & gezonder!
  5. Indien je merkt dat het moeizaam gaat, neem dan gerust hulp aan van buitenaf en schakel bijvoorbeeld een coach in om jou te ondersteunen.

Een leuke automatische bonus die je ontvangt als je stopt met roken, is natuurlijk een flinke geldbesparing! Zet bijvoorbeeld speciaal een potje apart waarin je op momenten dat je normaal een pakje sigaretten zou komen, dat bedrag stopt! Zo heb je al snel een leuk extraatje bij elkaar gespaard waarmee je jezelf welverdiend kunt belonen!

Heb jij weleens geprobeerd om te stoppen met roken? Is het jou gelukt?

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .