` HEALTH: The secret of breathing - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?HEALTH: The secret of breathing

We staan er niet bij stil en toch doen wij het allemaal dagelijks en ook vele keren per dag. Onze ademhaling gaat vol automatisch en gemiddeld ademen we 23.000 per dag en verwerken daarmee ongeveer 10.000 liter aan zuurstof. Maar wat is ademen eigenlijk en wat kan je er allemaal mee? In deze yoga blog verrassende feiten over de ademhaling.

Wat is ademen

Wanneer je ademt, transporteer je zuurstof naar de cellen van het lichaam om ze te laten werken, terwijl je ook het systeem schoonmaakt van de koolstofdioxide die dit werk genereert. Hoe kunnen we deze cruciale en complexe taak uitvoeren zonder er zelfs maar aan te denken? Deze TedX video van Emma Bryce laat zien hoe onze longen ons in leven houden. 

Ademhaling en stress

Er is een sterke connectie tussen de ademhaling en stress. Wanneer we ontspannen zijn, ademen we op de meest natuurlijke manier namelijk richting de buik. Bij een buik ademhaling is het lichaam in staat optimaal te kunnen functioneren. Zodra er stress in het spel komt, heeft dit direct een effect: we worden kortademig, de ademhaling gaat omhoog naar de borst. Hoe langer een borst ademhaling duurt en hoe vaker deze voorkomt, hoe lastiger het is voor het lichaam om optimaal te kunnen functioneren. Voor een langere periode niet goed ademen verhoogt de kans op depressie en angst. De Wereldgezondheidsorganisatie geeft aan dat depressie en angst in het jaar 2020 de nummer één ziekte is wereldwijd. Max Strom, breath-coach, legt uit hoe goed ademen positief kan bijdragen aan de fysieke en mentale gezondheid. Bekijk hier zijn TedX talk.

Goede zithouding

Een correct zittende houding is niet alleen van belang om je werk goed te kunnen doen, maar ook om goed te kunnen ademen. Zit je veel achter je bureau? Dan kan je dat gaan voelen in je nek, schouders en (onder)rug. Gun jezelf een korte healthy break met deze oefeningen die je achter het bureau kan doen. Check hier welke oefeningen je kunt toepassen. 

Gratis yogales

Het beoefenen van yoga zorgt ervoor dat jij bewuster bent van je ademhaling en er optimaal gebruik van kan maken. Op vrijdag 21 juni a.s. is het WereldYogaDag en organiseer ik een gratis live online yogales. Schrijf je in via deze link en ervaar wat yoga voor jou én je ademhaling kan doen!

Bio 100%Esther 

Esther is de enige YogaTrainer in geheel Europa die live online met realtime begeleiding yogalessen geeft. Je kan haar yogalessen volgen vanaf iedere locatie die jou het beste uitkomt, zoals vanuit huis, vakantieadres of onderweg. Esther’s lessen onderscheiden zich door een juiste balans van inspanning, ontspanning en een vleugje humor. De lessen zijn voor iedereen toegankelijk. Maandelijks deelt Esther yogavideo’s en tips met BoostYourHealth. Met de kortingscode “BYH” krijgt men 30% korting krijgt op een live online yogales van 100%YOGA. Deze code is t/m 31 dec 2019 geldig en kan men inwisselen op de site van 100%YOGA.

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .