Member login

Username
Password

» Lost your Password?HEALTH: Tips voor een gezondere kerst

De sint is het land uit en de weken voor kerst zijn begonnen. Voor de meeste mensen is de kerstperiode de tijd om je helemaal te laten gaan en niet op een paar calorieën meer of minder te letten, om vervolgens in januari zwaar op dieet te gaan. Maar dat hoeft niet! Wil je dit jaar lekker genieten en toch nog een beetje gezond bezig zijn? Dan heb ik de volgende tips voor je!

Kies verstandig
Tijdens de kerstdagen kiezen we vaak voor kwalitatief betere maaltijden. Het is niet voor niets dat we vaak rosbief, biefstuk of een lekker stukje zalm op het menu hebben staan. Stuk voor stuk zijn dit allemaal gezonde keuzes en ook de meest gekozen groentes zijn laag in calorieën. De echte caloriebommen bij het diner zijn de frietjes, het broodje vooraf en de sausjes erbij. Dus wil je genieten van een lekker en gezond kerstdiner? Laat dan de sausjes staan en schep wat extra groentes op.

Balans is het codewoord
Wat ik hierboven schets is natuurlijk wel het ideaal plaatje. Soms kan je gewoon dat lekker frietje of die heerlijke cheesecake niet weerstaan en dan moet je ERook vooral lekker van genieten. Natuurlijk kan je een cheatmeal niet helemaal compenseren, maar het kan geen kwaad om de dag daarna wat lichter te ontbijten en te lunchen om vervolgens weer lekker te genieten van het diner op tweede kerstdag.

Ook tijdens de kerstdagen kan je sporten
Waarschijnlijk wil je met deze donkere dagen het liefste met een dekentje op de bank kruipen, maar er zijn ook echt genoeg redenen om wel lekker naar buiten te gaan om te sporten. Behalve dat er heel veel voordelen kleven aan lekker buiten sporten, zijn er ook heel veel leuke events om aan mee te doen. Wat dacht je van een Santarun, lichtjesloop of foute-kersttruien run? Dan heb je niet eens door dat je aan het sporten bent!

En mocht je in het slechtste geval je toch helemaal vergrepen hebben aan al het lekkers niet getreurd. Dat kan de beste overkomen! Het belangrijkste is dat je jezelf weer oppept en je gezonde levensstijl in januari weer oppakt.

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .