Member login

Username
Password

» Lost your Password?HEALTH: Urineverlies komt niet alleen voor bij oudere vrouwen

Incontinentie komt toch alleen maar voor bij oudere mensen? Dat is wat ik altijd dacht. Ik was dan ook verbaasd toen ik las dat maar liefst 7 % van de vrouwen last hebben van incontinentie maar daar gewoon nooit over spreken vanwege schaamte voor familie en vrienden. Natuurlijk snap ik dat aan de ene kant ook wel, want echt leuk is het natuurlijk niet als je een natte onderbroek hebt na een flinke lachbui of dat je voelt dat je moet plassen als je eens flink niest. Toch zal je merken dat als je er open over bent er wellicht wel meer vrouwen in je omgeving zijn die er ook last van hebben. Maar wat kun je aan incontinentie doen? Lees je snel verder?

Op het moment dat je last krijgt of hebt van urineverlies kan dat heel belemmerend zijn. Maar er zijn zeker een paar heel makkelijke tips die je zou kunnen proberen om het urineverlies te verminderen of tegen te gaan. Hoe jonger je hiermee begint des te langer dit vervelende probleem uit zal blijven.

 

Tip 1

Train je bekkenbodemspieren. In het begin zal dit vreemd wellicht wat vreemd voelen, maar na een tijdje zal je merken dat je spieren sterker worden en bij de drang om te moeten plassen je het makkelijk kunt ophouden als je je bekkenbodemspieren aanspant.

 

Tip 2

Blijf goed drinken. Klinkt misschien vreemd aangezien veel drinken in verband staat met veel plassen. Maar op deze manier voorkom je bacteriegroei in de blaas. Minimaal 1.5 liter water per dag is wel een vereiste.

 

Tip 3

Mocht je overgewicht hebben dan kan dat het probleem zijn dat de incontinentie veroorzaakt. Als je gewicht verliest zullen de bekkenbodemspieren ontlast worden.

 

Tip 4

Drink niet voordat je gaat slapen. Het liefst niet meer 2 uur voordat je naar bed gaat. De urineproductie wordt bevordert door koffie, thee, water en alcohol. Drink je veel in de avond dan kan dit voor ongemakkelijke situaties zorgen in de ochtend.

 

Tip 5

Eet vezelrijke voeding. Nu kan je misschien denken, wat heeft dat met urine te maken? Maar door de spijsvertering te stimuleren voorkom je dat je krachtig moet persen bij de ontlasting en voorkom je chronische verstopping en verzwakking van de bekkenbodem. Hoe vaker je krachtiger moet persen hoe zwakker de bekkenbodem wordt.

Maar wat nou als het kwaad al is geschied? Wat doe je dan? Bij Benudirect helpen ze je graag verder met de juiste hulpmiddelen op maat. je krijgt bij hen namelijk persoonlijk advies van deskundige medewerkers en gespecialiseerde verpleegkundigen. Benudirect werkt nauw samen met alle verzekeraars waardoor u een vergoeding krijgt vanuit de basisverzekering als je 2 maanden en langer kampt met urineverlies en dit je dagelijkse leven sterk beïnvloed. Benudirect met incontinentiemateriaal is de plek voor een duidelijke uitleg en mogelijkheden om je dagelijkse leven weer wat relaxter te maken als je last hebt van blijvend urineverlies.

Hebben jullie wel eens last van urineverlies en wat doen jullie hier aan? Laat het ons weten en wellicht kunnen wij elkaar helpen.

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .