Member login

Username
Password

» Lost your Password?HEALTH: Vanaf nu weet je precies hoeveel slaap je nodig hebt

Het aantal uren slaap kan nog weleens per persoon verschillen. De ene persoon heeft nu eenmaal meer slaap nodig dan de andere persoon. Bovendien is het ook belangrijk om te weten of je een ochtendmens of avondmens bent, zo kun je jezelf erop instellen dat je toch voldoende slaap hebt. Maar waarom is voldoende slaap nu zo belangrijk en ben jij nieuwsgierig of je wel voldoende slaapt? Lees dan gauw verder!

Het aantal uren slaap ligt bij volwassen tussen de 7 en 9 uur slaap per dag. Kom jij hieraan? Maar misschien een betere vraag, slaap je ook fijn en goed door? Anno 2017 kampen veel mensen met slaapproblemen en dit komt voornamelijk door wisselende uren werk, stress, weinig structuur of lichamelijke of psychologische problemen waardoor dit lastig is.

Hieronder kun je exact kijken hoeveel slaap jij, je kind en ouderen nodig hebben:

Maar weet je eigenlijk wel de risico’s van te weinig slaap. Je kunt er echt gezondheidsproblemen van krijgen. Hieronder bespreken we de meest voortkomende:

Diabetes
Je hebt een hogere kans op diabetes door te weinig slaap. Je lichaam kan de glucose niet goed verwerken en dit zal uiteindelijk leiden tot insulineresistentie en diabetes type 2.

Obesitas
Te veel slaap is ook gevaarlijk en kan ervoor zorgen dat je metabolisme in de war raakt. Daarnaast is te weinig slapen en veel eten ook een gezondheidsrisico voor obesitas. Obesitas komt natuurlijk niet alleen door een slecht slaapritme, maar ook door te veel of te weinig eten maar dan wel fastfood, te weinig bewegen of andere gezondheidsproblemen.

Hoofdpijn
Cronisch verslapen of te veel overdag slapen kan ervoor zorgen dat het lichaam verstoord raakt en bepaalde neurotransmitters zoals serotonine mist. Dit kan voor veel hoofdpijn zorgen.

Depressie
Depressie kan invloed hebben op slaap op twee tegenovergestelde manieren: depressieve periodes worden oftewel gekenmerkt door aanvallen van slapeloosheid of verslapen. Ongeveer 15% van de mensen die depressief slapen te veel. Deze gewoonte kan de geestelijke gezondheid verergeren en maakt het moeilijker om te herstellen.

Hartklachten
Om in vorm te blijven moet je hart periodes hebben van rust en beweging. Maar als je te veel slaapt of bijna niet slaapt heeft dit slechte gevolgen voor je hart, je kunt deze dan schade aanrichten. Natuurlijk staat dit centraal met de algemene gezondheid, de leeftijd en de levensstijl van de persoon zelf.

Slaap jij voldoende? Of neem je je voor om meer te gaan slapen?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .