` HEALTH: Verantwoord afvallen kun je leren met deze handige tips! - Boost your Health

Member login

[wlm_loginform]

HEALTH: Verantwoord afvallen kun je leren met deze handige tips!

Straks begint het weer, als de feestdagen voorbij zijn. Het moment dat je je “schuldig” gaat voelen over al het lekkers je je giegel in hebt geschoven. In het begin zul je je wellicht helemaal niet zo voelen, totdat de harde marketing je om de oren vliegt. Vanaf 1 januari kun je namelijk geen reclamefolder openslaan zonder advertenties te zien van maaltijdshakes, afvalrepen en poeders die je in een korte tijd veel gewicht laten verliezen. Een quick fix! En een quick fix is niet wat je wilt als je wat zou willen afvallen. Nee, je wilt blijvend en langdurig resultaat. Om dat te bereiken moet je verantwoord en gebalanceerd afvallen en wegrennen van al die dieetproducten. Hoe je dit kunt bereiken vertel ik je in dit artikel aan de hand van een paar handige tips. Lees je mee?

Tip 1

Om te beginnen zou ik willen zeggen, heb het niet over “ik ga op dieet”, maar zeg “Ik ben er klaar voor om mijn levensstijl aan te passen”. Een levensstijl aanpassen is namelijk iets voor de lange termijn en is vol te houden, een dieet is een oplossing voor NU, maar hou je volgens de experts echt maar een maand een drie vol. En dat laatste willen we niet, nee….dit keer ga je echt voor blijvend resultaat.

Tip 2

Weet wat je eet. Je denkt misschien dat je dat wel weet, maar geloof me als ik zeg dat het vaak voorkomt dat je vaker wat naar binnen schuift dan je denkt, of juist te weinig eet dan goed voor je zou zijn. Je zou natuurlijk een voedingsdagboek voor jezelf kunnen bijhouden in een schriftje, maar je hebt tegenwoordig ook hele handige apps. Ga er echt even voor, en speel niet vals met het invullen. Probeer dit 1 a 2 weken te doen zodat je goede inzichten krijgt en zodat je kunt zien waar er winst te behalen valt.

Tip 3

Vind je het lastig om zelf de motivatie te vinden, of heb je het gevoel dat je meer ondersteuning nodig hebt weet dan dat je het niet alleen hoeft te doen. Wellicht is er een vriend of een vriendin die je zou willen steunen of ook aan de slag wilt gaan met zichzelf. Maar je zou natuurlijk een professional kunnen opzoeken die je begeleid in het process. Het is juist heel krachtig om te zeggen “ik kan het niet alleen, en ik heb jouw hulp nodig”.

Tip 4

Zoek de balans op. Ga niet volle bak in de “dat mag ik niet modus”. Als je jezelf bepaalde voedingsmiddelen gaat ontzeggen of je mag van jezelf niets lekkers meer nemen, dan ga je er alleen maar naar verlangen. Zoals Yellofit.nl zegt “Je hoeft niet als een holbewoner te eten”, maar je kunt overal van genieten. Dus wil je op woensdag een lekker bord pasta, go for it! En heb je normaal iedere dag zin in lekkers, switch dit dan om naar 1 x per week bijvoorbeeld dat ene lekkere gebakje van de bakker te kopen en daar intens van te genieten. Het mag echt.

Tip 5

Hoe graag je misschien ook zou willen, maar je komt er niet onderuit; beweging. In deze wil ik alleen maar zeggen, kies iets uit wat je echt leuk vind en haalbaar is. Vind je de sportschool niets? Waarom zou je dan een abonnement afsluiten? Kies ervoor om van nooit op de fiets te stappen, de auto minstens 3 dagen per week te laten staan. Vind je wandelen leuk, maar vind je het lastig om tijd te vinden? Kijk dan hoe het is om 30 minuten eerder op te staan en bij de start van de dag lekker buiten de benen te strekken. In de huidige tijd kun je zoveel sportlessen terugvinden op het internet, zet iets op voor 20 of 30 minuten en ga ervoor. Het hoeft niet perfect want weet je; je bent toch lekker bezig.

Met welke tip(s) ga jij aan de slag? Laat het ons hieronder weten!

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment