Zelf kan ik geen genoeg krijgen van chocolade, maar wat nu als deze je gezondheid echt verbeterd. Dat is mogelijk met medicinale drinkchocolade. Ik had er weleens iets van gehoord, maar nog nooit geprobeerd. Ik ga jullie er alles over vertellen en laat natuurlijk weten hoe het smaakt en of het daadwerkelijk iets bijdraagt aan je gezondheid. Lees je mee?

Heilige cacao

Wist je dat cacao oorspronkelijk komt uit de “oude Maya-landen” zoals Mexico, Belize en Guatemala. Het komt uit een Theobroma Cacaoboom, welke “Cucu” wordt genoemd en wordt beschouwd als een heilige boom. Bij het planten van nieuwe cacaobomen wordt er een prachtige ceremonie gehouden door de inheemse Maya-stammen als de Mopan & Quechie, waarbij de geesten worden gevraagd om voorspoed bij toekomstige opbrengsten. De heilige cacaodrank wordt gedronken bij alle vieringen binnen hun gemeenschappen en verschillende kruiden worden toegevoegd voor verschillende doeleinden.

Ik mocht 2 verschillende varianten uitproberen, de Original variant en de Chaga & Cacao variant. Hieronder vertel ik erover en deel mijn ervaring.

Ceremonial Cacao Original

Deze authentieke cacao drank kan worden gebruikt als een voedingssupplement, een spiritueel hartmedicijn of gewoon als de meest eerlijke en echte warme chocolademelk die er is! Het is namelijk gemaakt van 100% pure cacao van de hoogste kwaliteit en is rechtstreeks afkomstig van kleine familieboeren uit Belize. De ingrediënten bestaan uit cacaobonen, kaneel, cayennepeper en vanille.

Wat vind ik ervan?

Het proeft heel puur, intens en geeft je meteen een warm gevoel. Nadat je het leeg hebt gedronken merk je dat je meer energie krijgt en meer ontspannen bent. Pure cacao zorgt voor een energie boost en hierin zit ook magnesium wat bijdraagt aan minder stress en meer ontspanning. Ik vind het wel iets pittiger smaken dan normale cacao, maar deze is natuurlijk ook veel intenser en bovendien zit er ook cayennepeper in verwerkt. Dit zorgt voor de wat pittige smaak, welke zeker niet overheersend is. Cayennepeper draagt bij aan een goede stofwisseling, dus je darmen kunnen ook aan het werk gezet worden. Ik vind het een fijne drank en ga het zeker vaker nemen. Ook ideaal om samen met vriendinnen te drinken of te genieten van een cozy moment op zondagmiddag thuis op de bank. Nu de avonden nog niet zo warm zijn is het ook fijn om deze buiten te nuttigen als de zon schijnt, zodat de warmte van de cacao drink je kan verwarmen.

Ceremonial Cacao Original en Chaga

Deze lijkt op de originele variant, maar doordat er Chaga in zit heeft het nog meer voordelen voor het immuunsysteem. Chaga heeft namelijk de hoogste ORAC waarde van alle plantaardige voeding in de wereld. Chaga wordt daarom ook wel “de paddenstoel van onsterfelijkheid” genoemd. Chaga groeit voornamelijk op de bast van berkenbomen in koude klimaten zoals Canada, Scandinavië, Siberië en Alaska. Chaga is rijk aan vezels en bevat veel antioxidanten.

Deze authentieke drank met cacao en Chaga kan worden gebruikt als een voedingssupplement, een spiritueel hartmedicijn of als een goede warme chocolademelk die je een flinke boost geeft voor je gezondheid. Het is helemaal puur en van de hoogste kwaliteit voor jou gemaakt en bestaat uit cacaobonen, Chaga, kaneel, cayennepeper en vanille. 

Wat vind ik ervan?

Ik moet zeggen dat ik deze variant iets spannender vond, maar uiteindelijk viel het mee. De smaak is wat zoeter en ik voel mij tijdens het drinken al meer ontspannen worden. Na deze meerder malen gedronken te hebben merk ik dat het mij helpt om meer ontspannen te zijn en in het moment. Ook ervaar ik dat ik meer energie krijg en een betere concentratie hebt. Mijn lichaam reageert er goed op en ik merk dat ik mij fitter voel in een korte periode. Ik ga er zeker nog even mee door en voel mij er heel goed bij. Echt een aanrader voor iedereen die wel een gezonde boost kan gebruiken en zich meer ontspannen wilt voelen in een korte periode.

Alles puur natuur

Het is zo waardevol dat ze alles puur natuur doen. Ze eren een natuurlijke benadering van landbouw en staan in direct contact met de boeren. Alle ingrediënten zijn duurzaam geteeld en officieel biologisch gecertificeerd. 100% vrij van GGO’s, chemicaliën en pesticiden. De eeuwenoude plantenwijsheid en het belang van duurzame biologische landbouw wordt van generatie op generatie doorgegeven. Elk ingrediënt is zorgvuldig geselecteerd, waarbij de boeren en leveranciers hun product hebben getest volgens de hoogste normen. Alleen de beste kwaliteit, met het hoogste voedingsprofiel, wordt geselecteerd. Dat maakt deze cacaoproducten een aanwinst voor je lichaam, geest en ziel.

Je kunt deze producten kopen bij de Esoterische Webwinkel samen met nog meer fantastische producten om je lichaam, geest en ziel optimaal samen te laten komen.

Deel deze post!