` HEALTH: Vitamines na een Gastric Bypass - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?HEALTH: Vitamines na een Gastric Bypass

Een gastric bypass is, in het heel kort, een ingreep die de maag verkleint en de dunne darm omleidt. Deze veranderingen zorgen voor een verminderde opname van calorieën, maar ze zorgen ook voor minder opname van vitamine en mineralen. Dit is eigenlijk ook logisch aangezien de maag nog maar een grote heeft van een kiwi en je dus veel minder kunt eten per dag dan normaal gesproken.

Na een gastric bypass krijgt men daarom altijd het advies om levenslang multivitaminen te nemen om een tekort te voorkomen. In mijn geval moesten wij op advies van de Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) nog voor de operatie beginnen aan deze multivitaminen. Dit omdat het lichaam nog volledig moet wennen aan de nieuwe medicatie, en je dit beter kunt doen als de maag nog zijn “nornale” grote heeft.

De NOK werkt samen met FitForMe. Dit bedrijf heeft een speciaal vitamine preparaat ontwikkeld gericht op mensen met een gastric bypass of een andere maag verkleinende operatie zoals een gastric sleeve of een SADI. Deze vitamine heet de WLS Forte. De WLS Forte ondersteunt het lichaam waar nodig. Na de operatie is de kans op tekorten groot, vooral vitamine B12, vitamine D en ijzer. Deze drie zijn dan ook in een hoog concentraat opgenomen in de capsules.

Om er zeker van te zijn dat er geen tekorten zijn waardoor je lichamelijke klachten zou kunnen krijgen word er in het eerste jaar iedere 6 maanden bloed afgenomen. Daarna 1 keer per jaar. Ik heb in het eerste jaar een korte tijd tekort gehad aan vitamine D, terwijl ik toch ontzettend veel buiten ben. Ik was moe en lusteloos en had veel last van hoofdpijnen. Dit is uiteindelijk opgelost door extra vitamine D toe te voegen aan mijn calcium tabletten die ik ook levenslang zal moeten blijven slikken.

Het is fijn om te weten dat er in totaal 5 jaar lang lichamelijke controles zijn via de NOK en je er niet alleen voor staat. Daarnaast blijft het altijd belangrijk om naar je eigen lichaam te luisteren en je eigen lichaam te kennen. Zo kan je eventuele klachten van tekorten vroegtijdig herkennen.

Liefs, Isabelle

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .