` HEALTH: Voordelen van lopen op blote voeten - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?HEALTH: Voordelen van lopen op blote voeten

Nu het warme weer al vanaf april met heel veel regelmaat zijn gezicht laat zien, loop ik heel graag op blote voeten. Binnenshuis, en op mijn balkon sowieso. Ook als ik even snel naar de berging moet, of vuilnis buiten moet weggooien kies ik ervoor om mijn schoenen niet aan te trekken. Vind het een gedoe om voor eventjes heel mijn schoenen aan te trekken en daarnaast is zonder schoenen lopen ook heel erg fijn. Als ik de hond uitlaat en ik bij een groot grasveld kom gooi ik mijn slippers aan de kant en loop ik lekker met het gras tussen mijn tenen te genieten. Er zijn mensen die altijd op blote voeten lopen en het heeft ook heel veel voordelen. Ik zet de voordelen graag voor je op een rij.

  • Als je op je blote voeten loopt kun je veel beter aarden. Als je aard dan kan dat stress, slaapproblemen en stemmingswisselingen verminderen.
  • Je voeten worden er sterker door. Door de schoenen die je draagt worden je voeten “lui” doordat niet alle spieren worden gebruikt. En na een tijdje worden die luie spieren stijf. Door regelmatig op blote voeten te lopen worden alle spieren gebruikt en getraind. En niet alleen de spieren in je voeten, maar ook die in je kuiten.
  • Zeg even eerlijk, maar op je blote voeten lopen voelt gewoon heerlijk. Als ik in het gras loop op mijn blote voeten, geeft dat een gevoel van vrijheid. Dat komt door de verschillende ondergronden van de natuur die je diverse sensaties geven waar blij van kunt worden.
  • Ik zou willen dat ik ze niet had, maar ik heb ze wel, spataderen. Stomme dingen. Door vaker op blote voeten te lopen voorkom je spataderen. Het blote voeten lopen versterkt namelijk je aderen en zorgt voor een betere verdeling van voedingsstoffen door je lichaam.
  • Het stimuleert je bloedsomloop.
  • En het laatste voordeel is een heel belangrijk voordeel en dat is dat je gewrichten in je heup, knieën en enkels er blijer van worden. Dit komt omdat je anders loopt zonder schoenen. De klap van elke stap van je namelijk op met een groter deel van je voet, ipv alleen met je hiel.
Dus ik zou zeggen, allemaal die sandalen / gympen en teenslippers aan de kant zetten en in ieder geval deze zomer wat vaker met de blote kakkers de natuur in!

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .