` HEALTH: Waarom afvallen niet gaat met een quick fix! - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?HEALTH: Waarom afvallen niet gaat met een quick fix!

Om mij heen hoor ik regelmatig mensen roepen “Heb jij die kuur al gedaan?” of gebruik shakes, eet koolhydraatvrij of andere methodes om het gevecht aan te gaan met de kilo’s. Maar wanneer begrijpen al die lieve vrouwen nu eens dat er geen quick fix bestaat en dat de kans om weer meer aan te komen zeer groot is bij deze methoden. De belangrijkste sleutel is dan ook balans en dat is meteen de moeilijkste!

Slank wakker worden, in een maand 20 kilo kwijt zijn of van een flinke buik naar een sixpack, het is te mooi om waar te zijn. Dit kan natuurlijk helemaal niet even snel, hoe graag we dit ook zouden willen. Tegenwoordig worden vele extreme methodes uitgelicht en iedereen heeft weer een andere mening. Natuurlijk mag je doen wat je wilt, maar onthoud dat je lichaam van binnen naar buiten werkt en dat als je balans vind in voeding, beweging en ontspanning je pas goede resultaten kunt bereiken.

Voorkom jojo-en

Het lijkt ideaal, nog even vóór de zomer of tijdens de zomer snel kilo’s afvallen met shakes, pillen of andere quick fix mogelijkheden. Je valt dan inderdaad snel af, maar wat gebeurd er als je weer normaal gezond gaat eten? Inderdaad, dan kom je aan en krijg je eindelijk weer de voedingsstoffen die je lichaam hard nodig hebt, dus denkt je lichaam “jippie” en houd alles goed vast. Want stel je voor dat dit nog eens gebeurd, dat wilt je lichaam niet. Dan kom je helaas in het jojo-en terecht en geloof mij dat dit niet goed voor je lichaam, stofwisseling en jezelf (mindset) is.

Eetbuien

Het kan ook zomaar zijn dat je jouw quick fix 2 weken volhoud en daarna volledig los gaat aan (verkeerd) eten. Je lichaam krijgt geen goede voedingsstoffen binnen en schreeuwt dan ook om je normaal te laten eten. Voordat je het weet zijn de pakken koekjes en chocolade niet aan te slepen en weeg je nog zwaarder dan voordat je begon. Zo zonde en slecht voor je lichaam en stofwisseling, deze zijn totaal van slag! Dat niet alleen, dit heeft ook impact op jouw gedachten. Zo ga je van “Ik kan de hele wereld aan en ik wordt eindelijk slank” naar “Ik ben waardeloos en houd niets vol, ik walg van mijzelf” en dat is zeker geen boost voor je zelfvertrouwen. Mocht je hier met regelmaat last van hebben, dan raad ik aan om hulp te zoeken voor jouw eetprobleem, zodat je weer meer van jezelf gaat houden en eten niet meer als de vijand ziet. Geloof mij, ik kan het weten, want ik heb jarenlang geworsteld met boulimia.

Kleine stapjes worden grote doelen

Wil je echt je levensstijl veranderen en daarbij afvallen? Dan is het belangrijk om kleine stapjes toe te passen in jouw leven. Het ligt er natuurlijk aan of je 3 kilo kwijt wilt of misschien wel 20 kilo, maar laten we even van het laatste uitgaan. Schrijf eens op wat je op een dag eet en kijk wat verbeterd kan worden of vervangen door een gezonder alternatief. Ga meer bewegen en doe iets wat je leuk vindt, dan houd je het langer vol. Als je eenmaal een fijn ritme hebt, dan kun je dit zeker lang volhouden en geeft dit je veel meer voldoening. Maak kleine stapjes, deze worden vanzelf grote doelen. Zo kan het zijn dat je 0,5 kg per week afvalt, maar als je dit een jaar volhoud dan heb je een geweldig grote prestatie bereikt waar je heel trots op mag zijn!

We hopen dat jij nu de “quick fix” achterwege laat en bewust voor jouw gezondheid kiest!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment