Member login

Username
Password

» Lost your Password?BODYLOVE: Waarom je de weegschaal gewoon moet weggooien

We zijn er met zijn allen behoorlijk mee bezig: ons gewicht en onze weegschaal. Ben ik niet te dik? Kan daar niet nog een centimeter vanaf? Zijn die putten al uit mijn billen? Klopt mijn gewicht nog wel bij mijn lengte? Wat wegen mijn vriendinnen eigenlijk? Ze zijn vast lichter dan ik. Mijn kont ziet er toch veel voller uit dan die van hen. Nieuwsgierig hoe ik hiermee om ga? Lees snel verder….

Weegschaal

Al deze onzekerheden kunnen je behoorlijk uit balans brengen. We denken ons geluk te vinden op de weegschaal. Als de weegschaal iets minder aangeeft dan de vorige keer zijn we intens gelukkig en voelen we ons heel happy. Je gaat zo licht als een veertje de dag door.
Maar de tegenhanger hiervan is verschrikkelijk. Hoe erg is het als je heel de week op je voeding hebt gelet en voor je gevoel heel goed bezig bent geweest. Je gaat dan op de weegschaal staan om te kijken of je gevoel klopt met de werkelijkheid. BAM! Twee ons meer dan vorige week. Dan ga je toch door de grond? Heel de week voor niks zo streng voor jezelf geweest.

Kleding

Om jezelf keer op keer voor deze teleurstelling te behoeden, roep ik iedereen op: Weg met die weegschaal! Nou ja, je hoeft ‘m niet meteen de deur uit te doen. Maar je kan ‘m wel ergens achterin een kast opbergen, zodat je niet steeds in de verleiding komt erop te gaan staan.
Maar hoe houd ik dan mijn gewicht in de gaten?, hoor ik je zeggen. Dat doe je met je kleding.
Pas je je kleding waar je je goed in voelt nog steeds? Dan is er niks aan de hand. Niet op de weegschaal gaan staan of je al een onsje minder dan vorige week weegt. Gaat je kleding wat krapper zitten? Dan kan je misschien een beetje op gaan letten.
En ja, je mag heus nog wel af en toe op de weegschaal staan om te zien of alles nog binnen proporties is. Zo eens in de maand/twee maanden of zo. Vaker niet hoor! Daar word je alleen maar ongelukkig van.

Je maat

Je kledingmaat is sowieso een goede hulp om te weten hoe slank of volslank je bent. Als ik in de spiegel kijk, zie ik soms alleen maar mijn (dikke) kont. Echt om onzeker over te worden! Als ik dan ook nog moe en grieperig ben, is het helemaal mis met mijn zelfbeeld. Ik moet dan echt even mijn verstand aanzetten en me beseffen welke kledingmaat ik heb en dat dat helemaal niet zo erg is. Ik zie vaak in de spiegel iets anders dan wat het in werkelijkheid is. Ken je die test waarbij je een aantal lichamen naast elkaar (van dun naar dik) ziet op een afbeelding? Je moet dan aanwijzen in welke categorie je valt. Ik zou echt een maat groter aanwijzen dan ik in werkelijkheid ben. En ik weet zeker dat meer vrouwen dat hebben.
Heb je maat S of M? Dat wéét je dat je niet te dik bent. En ga niet aan de buitenwereld verkondigen dat je te dik bent, want dat ís gewoon niet zo. Er zijn zat vrouwen die jaloers zijn op jouw kleidingmaat. Maar wat zegt nou een kledingmaat? Het gaat er toch om hoe een broek of jurk om je lijf zit? En bij het ene merk is dat een M en bij een andere een L. So what?! Niemand die aan de buitenkant ziet welke maat je hebt. Een goed zittende broek kleedt juist mooi af. En ja, dat is soms een maatje groter dan je gewend bent.

Herfst

Qua mode ben ik heel blij dat de herfst zijn intrede heeft gedaan. Ik houd van de mooie kleuren en de warme stoffen. Je lijf weer lekker bedekken met mooie kleren. Ik vind het heerlijk! Misschien ook omdat ik net een tikkeltje onzeker ben over mijn figuur. In de herfst kan je jezelf lekker verstoppen onder veel laagjes.
Omdat het buiten kouder wordt, gaat je lichaam vet opslaan. Een beschermlaagje tegen de kou buiten. Nu is de weegschaal natuurlijk helemáál een vijand geworden. Mij zie je voorlopig echt niet op een weegschaal. Die is bij mij al weg!

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .