Ken jij ook het verhaal van die roze olifant? Probeer dit beeld maar eens goed vast te houden en dan zeg ik dat je er niet aan mag denken en wat komt er bij jou dan als eerste naar boven? De roze olifant! Dat werkt met eten net zo. Stel je voor, je volgt een strikt dieet en mag de eerste 3 weken zeer weinig en dus ook geen chocolade. Wat is dan het eerste wat je weer gaat eten? Chocolade! Ik geloof niet in verbieden en ik denk dat je verlangen dan alleen maar sterker wordt naar dingen die minder gezond zijn. Lees verder en ik laat je zien waarom het zo werkt!

Stop met voeding uitsluiten

Het is niet goed om voeding uit te sluiten, tenzij het om je gezondheid gaat of je er allergisch voor bent of bijvoorbeeld een vegan lifestyle nastreeft. Ik geloof in alles met mate en ook de dingen die je lekker vindt en minder goed voor je zijn moeten af en toe kunnen, dat maakt het leven leuker toch?

Maak keuzes en geniet vaker

Heb jij ook zo trek in die lekkere appeltaart op die verjaardag? Gewoon doen en erna even een gezondere keus maken, dus niet gelijk tussen de middag een berg pannenkoeken eten. Ik heb ook weleens een appel gegeten op een verjaardag met volop gebak, ze stonden mij raar aan te kijken, maar ik kon in de avond heerlijk genieten van een lekker toetje. Het draait allemaal om balans en het maken van keuzes. Dus niet en chips, en chocolade en gebak en snoep, maar 1 iets lekkers en dan weer even terug naar de basis. Uiteraard kan de basis ook lekker en gezond zijn! 🙂

Gezond en lekker kunnen ook hand in hand gaan

Vaak denken we dat alleen echt lekker eten vaak ook slecht is. Niets is minder waar, zo ben ik bijvoorbeeld dol op de heerlijke spinzaiewafels met gerookte zalm en gepocheerde eieren bij Club Vers en slecht is dit niet voor je. Ook ben ik dol op groentewraps van No Fairytales en geloof dat je met wat inspiratie de lekkerste dingen kunt maken die ook gezond zijn.

Van stress wordt je ook dik 😉

Sommige mensen raken volledig in paniek als ze op 1 dag meer dan 1 cheat moment hebben of geven daarna de hele dag er maar aan toe. Wees niet te streng voor jezelf en pak het na dat moment of die slechte dag gewoon weer op en start met een goede basis. Mocht je een echte emotie eter zijn, schrijf dan eens op hoe je je voelt tijdens je cheat momenten. Dat kan je helpen om meer inzicht te geven in jouw eetpatroon.

Heb jij vaak een cheat moment? En hoe ga je hiermee om?
Deel deze post!