` HEALTH: Wat doen bij opgezwollen, dikke voeten? - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?HEALTH: Wat doen bij opgezwollen, dikke voeten?

Veel mensen hebben geregeld last van opgezwollen, dikke voeten, zeker wanneer het warm is. Heb je hier ook last van? Je bent niet de enige! In dit artikel geven we je tips over wat je kunt doen als je vaak last hebt van dikke voeten

Meer bewegen

Je kunt last krijgen van dikke voeten als je bloedcirculatie en vochthuishouding niet goed gaan. Dit kan zo zijn als je niet genoeg beweegt. Maak er daarom een gewoonte van om elke dag een kwartiertje te wandelen. Dit heeft niet alleen een goede invloed op je voeten, maar is ook gezond voor je hele lichaam. 

Meer drinken

Ironisch genoeg kun je last hebben van vochtophoping… omdat je niet genoeg vocht drinkt. Probeer daarom zeker elke dag 2 liter water te drinken. Dat is gezond voor je lichaam en zorgt ervoor dat je vaak moet plassen. Hoe vaker je plast, hoe meer afvalstoffen je kunt kwijtraakt – waaronder vaak ook je opgehoopte vocht. Heb je geen zin in veel water? Dan kan groene thee ook top zijn. Probeer weg te blijven van koffie en frisdrank. 

Minder zout eten

Iedereen weet dat zout ervoor zorgt dat je lichaam extra vocht vasthoudt. Dus ook al vind je het lekker, probeer op te letten met hoeveel zout je over je eten strooit. En wist je trouwens dat sommige voedingsmiddelen net goed zijn voor je vochthuishouding? Zo zijn spruitjes, bleekselderij en knoflook enkele voorbeelden van voedingsmiddelen die je dikke voeten kunnen genezen. 

Wat ook belangrijk is, is even testen of je gewoon last hebt van opgezette voeten, of dat je last hebt van oedeem (ophoping van vocht). Indien dit het geval is, kun je het beste eens langs je huisarts gaan, die je bijvoorbeeld kan aanraden om steunkousen te dragen om dit te verhelpen. Of je voeten ‘gewoon’ opgezwollen zijn of niet, kun je testen door even stevig met je vinger in je huid te drukken voor enkele seconden. Als je huid niet ‘terugtrekt’ en je dat putje blijft zien, dan hou je vocht vast en kan het zijn dat je last hebt van oedeem. 

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment