Member login

Username
Password

» Lost your Password?HEALTH: Wat gebeurd er als je een jaar lang 18 uur in de week traint en dan stopt

Al vroeg werd ik beïnvloed met het sport virus. Op mijn 2e levensjaar liep ik met mijn ouders al door de bergen en rond mijn 5e jaar liep ik al stukken hard samen met mijn vader in de Delfse Hout. Mijn zwemdiploma’s had ik ook snel op zak en daarna ging ik tennissen, zat ik op gym en jazzballet en  liep ik hard met mijn vader. Daarna werd het dansen, hardlopen en skaten met af en toe ook de sportschool. Maar dit zijn wel mijn favorieten samen met zwemmen. Maar hoe mijn gezonde sportiviteit een noodzakelijk kwaad werd, lees je in deze persoonlijke blog!

Al vroeg had ik door dat ik gevoelig was (hoogsensitief) en nam ik problemen van anderen mee in mijn hoofd en lichaam. Ook mijn eigen issues, mijn boulimia en slechte relaties die ik met anderen had deden mij geen recht aan. Ik ben verslavingsgevoelig en daarom ben ik nooit dronken geweest en heb ik drugs geweerd, maar helaas ontwikkelde ik wel een eetstoornis. Om mij gelukkig te voelen had ik sporten nodig. Ik maak namelijk extreem snel dat gelukkige stofje aan. Ik ging destijds veel naar de sportschool en kreeg daar les van mijn (toen) beste vriendin. Zij kon ongelooflijk goed les geven en dat maakte dat ik soms wel 3 lessen op 1 avond meedeed. Daarnaast deed ik nog aan hardlopen en skaten en de vrijdag en zaterdagavond danste ik nog even van 23.00 tot soms wel 07.00 uur.

Dit ritme heb ik een jaar volgehouden en toen was ik volledig uitgeput. Ik werkte ernaast en had een extreem zware relatie op dat moment. Maar dit was niet het enige want de eetstoornis was ook aanwezig en dit allemaal samen maakte dat ik volledig instortte. Ik maakte mijn relatie uit, vroeg mijn ouders om hulp en kon gelukkig terecht bij goede hulpverlening. Eerst 1 dag per week en daarna 5 dagen per week mocht ik in een kliniek speciaal voor eetstoornissen zijn. Ik sliep wel thuis, maar het was heel intensief en ik was zo moe dat sporten wel het laatste was waar ik aan dacht.

Wat had ik graag iemand gehad die aangaf wat wel en niet gezond was met sporten. Tot op de dag van vandaag worstel ik nog met het vinden van de balans hierin. Ik wil graag vol gas en extreem veel, maar dat houd ik niet lang vast voordat mijn lichaam zich weer terugroept. En te weinig helpt niet mee met het gewichtsverlies.

Van een afgetraind lichaam ging ik al snel naar een wat flinker postuur, maar omdat ik zo ziek en moe was had ik dit totaal niet in de gaten. Toen ik zoveel sportte vroegen mensen mij vaak hoeveel ik trainde en dat het zo goed was. Daardoor kreeg ik op dat moment nog meer zelfvertrouwen, maar toen ik zo ziek en totaal uitgeput was, vroegen weinig mensen hoe het met mij ging. Ik ging van de ene slechte relatie in de andere slechte relatie en ondanks dat mijn ziekte na een jaar onder controle was, voelde ik mij zo verschrikkelijk onzeker. Het was zo erg dat als ik de deur uit moest ik eerst 3x ging omkleden en dan vroeg aan mijn toenmalige vriend of dit wel mooi genoeg was. Ik keek op naar vrouwen die extreem mager waren en probeerde het sporten weer op te pakken, maar mijn onzekerheid nam de overhand en mijn lichaam hield mijn reserves stevig vast.

Wat ik met dit artikel probeer te zeggen dat het belangrijk is om naar je eigen lichaam te luisteren en dat alles waar té voor staat niet goed voor je is. Als je op dat moment zelf geen keuze kan maken, vraag hulp van naasten in je omgeving. Als je jong bent, wordt tegenwoordig van alles van je verwacht en zelfs al je dat probeert te zijn dan krijg je te maken met mensen in je omgeving die niet het beste met je voor hebben of jaloers zijn. Gelukkig kon ik terugvallen op lieve ouders die mij hielpen en dankzij hun heb ik de juiste hulp gekregen.

Heb jij de balans met sport wel gevonden? Of vind je dit ook een lastig punt?

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .