` HEALTH: Wat heeft ons denken met afvallen te maken - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?Wat heeft ons denken met afvallen te maken

HEALTH: Wat heeft ons denken met afvallen te maken

Als ik jou vraag: wat moet je doen om af te vallen? Dan zal het antwoord zijn: diëten en meer bewegen. En dat is ook zo. Theoretisch. Maar als het zo simpel zou zijn, waarom heeft dan 50.2% van de volwassenen in Nederland overgewicht? Lees gauw verder en ontdek wat jij kunt doen!

Mensen blijven hangen in theorie.
Weten wat je moet doen. Maar het niet doen. We weten ook waarom we het niet doen. We verklaren onze ambivalentie. We weten heus wel dat we excuses verzinnen. En kunnen ook die weer verklaren.

En zolang je blijft analyseren en verklaren blijf je hangen in je bewuste brein. Terwijl het gedrag dat jouw overgewicht veroorzaakt (of wat je dan ook wilt veranderen) zich heeft genesteld in jouw onderbewuste; jouw lichaam.

Daar zorgt de herhaalde ervaringen en herinneringen ervoor dat er chemische verbindingen ontstaan. Met als eindproduct een emotie. En dit gevoel zorgt ervoor dat je in een “comfortzone” wilt blijven en dus blijf je je oude gedrag herhalen. Zelfs als dat oude gedrag helemaal niet zo comfortabel is. Gedachteloos. Gestuurd vanuit je lichaam. Als een verslaving. Je lichaam is je onderbewuste brein geworden.

Je hebt het niet eens door. Want je onderbewuste bepaalt voor 95% je gedrag.

Voordat je het weet heb je dat koekje opgegeten, terwijl je had voorgenomen niet meer te snoepen.

Zonder dat je er erg in hebt, heb je een klap op de wekker gegeven, terwijl je je had voorgenomen in de ochtend te gaan hardlopen.

Bij de kassa in de supermarkt ontdek je dat je helemaal geen gezonde boodschappen in je wagen hebt gegooid, terwijl je nota bene een boodschappenlijstje had gemaakt.

Je besluit morgen maar te starten.

Niet wetende dat je daarmee weer je onderbewuste “beloont”. Als een klein verwend kind heeft het weer zijn zin gekregen. Versterkt weet het nu dat de volgende lijnpoging, gemaakt door het bewuste brein, nog moeilijker zal zijn om vol te houden.

Er is maar één manier om deze spiraal te doorbreken. En dat is DENKEN.

Want de gedachte komt altijd voor de emotie.

Om blijvend slank te worden is het dus belangrijk je bewust te worden van je onbewuste gedrag. Deze te herkennen, erkennen en tenslotte om te vormen. Herhaaldelijk. Zodat er een nieuw automatisme ontstaat.

Is dat makkelijk? Nee!

Maar essentieel om nooit meer te hoeven diëten. Nooit meer de frustratie te ervaren weer aan te komen, nadat je je weken hebt “gestraft”. Nooit meer ontevreden te zijn met jouw lichaam. Nooit meer stress over kleding keuze. Nooit meer strijd met eten.

En dat is zoveel waard!

Daarom is het motto van Fitspel:
Anders denken | Blijvend slank.

Ben jij klaar om bewust te worden van je onderbewuste? Doe dan mee met de volgende BRAINFOOD. Tot 1 maart met earlybird korting met code: EARLYBIRD. Je betaalt dan maar €19,- (I.p.v. €59,-) Dit is het startpunt om voor altijd afscheid te nemen van de stress en frustratie die wordt veroorzaakt door het jojoën.

Want afvallen heeft weinig met diëten en kilo’s te maken en alles met persoonlijke ontwikkeling en geluk.

Hey Hallo, Mijn naam is Mira. Mijn overtuiging is dat afvallen niets met diëten te maken heeft en niets met kilo's, maar alles met gedrag en geluk. Als gediplomeerd leefcoach en leefstijlcoach, met ruim 25 jaar ervaring in gedragsverandering, zorg ik ervoor dat wij samen jouw doelen gaan realiseren. Ik ga je niet vertellen wat je moet doen, ik zorg er alleen maar voor dat jij je eigen antwoorden kan vinden. Want de oplossing zit al in jou. Meer weten? Check: www.fitspel.nl

Post a Comment