` HEALTH: Wat is een lymfedrainage massage en voor wie is het geschikt? - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?Alles over lymfedrainage massage

HEALTH: Wat is een lymfedrainage massage en voor wie is het geschikt?

Lymfedrainagemassage is een vorm van zachte massage die de beweging van lymfevloeistoffen rond het lichaam stimuleert. De vloeistof in het lymfestelsel helpt bij het verwijderen van afvalstoffen en gifstoffen uit de lichaamsweefsels. Sommige gezondheidsproblemen kunnen ervoor zorgen dat zich lymfevocht ophoopt. Lymfedrainage massages kunnen mensen met lymfoedeem, fibromyalgie en andere aandoeningen ten goede komen. Lees er alles over!

 Voor wie is het geschikt?

Lymfedrainage massage kan mensen ten goede komen die o.a. het volgende ervaren: 

  • lymfoedeem
  • fibromyalgie     
  • zwelling of oedeem     
  • huidaandoeningen     
  • vermoeidheid     
  • slapeloosheid     
  • spanning     
  • spijsverteringsproblemen     
  • artritis     
  • migraine

Hoe gaat het in z’n werk?

Bij de Manuele Lymfdrainage volgens de methode Vodder wordt ritmisch een heel zachte, spiraalvormige druk uitgeoefend op de lymfklieren en lymfbanen, waarbij de richting wordt bepaald door de stroomrichting van het lymfstelsel. Vooral het ritme van deze ‘handgreep’ is erg belangrijk.

Dat ritme moet namelijk exact overeenkomen met het openen en sluiten van de kleppen in de lymfbanen en in de haarvaatjes, want alleen dan kan al het ‘overtollige’ lichaamsvocht goed worden afgevoerd.

De behandeling, waarbij de patiënt meestal ligt, heeft plaats bij een aangename temperatuur en in een uiterst ontspannen sfeer. Om dit laatste te bereiken wordt vaak verzocht tijdens de behandeling niet te praten. De duur van de behandeling is afhankelijk van de klacht en zal vrijwel pijnloos zijn. De behandeling begint, indien nodig, met een uitgebreid gesprek, waarin o.a. duidelijk zal worden hoe het lichaam (de mens) functioneert. De massage begint bij de lymfklieren in de hals (de basis) gevolgd door, afhankelijk van de klacht, de lymfklieren in de buikstreek, oksels, liezen en/of het gelaat.

De methode Vodder

De manuele lymfdrainage is een massagevorm, die erop  gericht is het lymfstelsel te stimuleren. Deze stimulatie is  nodig om het teveel aan vocht (zichtbaar en onzichtbaar    oedeem) beter c.q. sneller via de lymfbanen af te voeren.

 In 1932 ontwikkelde Dr. Emil Vodder, een Deense bioloog,  samen met zijn echtgenote, een voor die tijd revolutionaire  therapie: DE MANUELE LYMFDRAINAGE volgens de  methode  VODDER. Het bijzondere van de therapie van Dr.  Vodder is, dat die niet  alleen gericht is op de  drainerende  werking van het lymfstelsel, maar voorál op de  voedende en  zuiverende werking  van al het lichaamsvocht.

De Manuele Lymfdrainage volgens de methode Vodder is een zachte massagevorm en  is op  het gehele lichaam toepasbaar. Ze heeft als doel de vochtdoorstroming te  stimuleren en  eventuele stagnatie op te heffen, de immuniteit (weerstand) te  verhogen, de stress te  verlagen en het hormonale stelsel te optimaliseren.

De waterhuishouding wordt direct beïnvloed door de stimulatie van het lymfsysteem en  indirect  door het dempen van het verhoogd stressniveau in het lichaam.

Heb jij het weleens gedaan? Deel jouw ervaring hieronder met ons!

Bron: https://www.fysiotherapieheemraadssingel.nl/manuele-lymfedrainage/

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment